Організатори BLAST оприлюднили рішення щодо заміни гравця Astralis

Турнірний оператор підтверджує правила екстрених замін і штраф для данського клубу

Організатори турніру BLAST Fall Finals 2024 оприлюднили детальні роз'яснення щодо політики екстрених замін, підтвердивши своє рішення дозволити команді Astralis скористатися заміною через проблеми зі здоров'ям одного з гравців.

Політика BLAST щодо замін та штрафів:

Як зазначено у заяві, турнірний оператор завжди дозволяв заміни з причин, пов'язаних зі здоров'ям, якщо команда не мала зареєстрованого запасного гравця, який відповідав би всім вимогам. Зміни до регламенту, починаючи з Осіннього фіналу 2024 року, не зобов'язують команди мати запасних. Проте з 2025 року BLAST працюватиме над тим, щоб зробити правила більш узгодженими з мейджорами, а критерії екстрених замін більш чітко визначеними.

Більше новин по кіберспорту в Telegram Sport.ua

Згідно з чинним регламентом BLAST, будь-яка екстрена заміна призводить до штрафу, який включає вирахування 25% призових та зниження посіву команди на турнірі. Такий штраф буде накладено і на Astralis після BLAST Fall Finals 2024. Організатори наголосили, що в минулому екстрені заміни не дозволялися через візові проблеми, оскільки відповідальність за оформлення віз лежить на командах.

Також вони уточнили, що поважають заяви команд щодо здоров'я гравців і приймають їх за чисту монету. Водночас якщо виявиться, що ці заяви неправдиві, BLAST залишає за собою право застосувати жорсткі санкції, включаючи відмову у кваліфікації на World Final або додаткові штрафи з призового фонду.

Ця ситуація з Astralis стала резонансною в кіберспортивному світі, оскільки деякі команди раніше виступили із протестом проти рішення дозволити екстрену заміну. Попри це, BLAST наголошує, що у випадку з Fall Finals 2024 у них не було причин ставити під сумнів заяву Astralis, і рішення залишається чинним.

Максим Черніцин Джерело: X (Twitter)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Кіберспорт | 25 вересня 2024, 15:16 0

Команда Natus Vincere впевнено розпочала турнір із перемоги 2:0