Турецькі фанати обурені перемогою jL у клатчі 1v3 через підказки глядачів

Мережі заполонили негативні коментарі, але українці відповіли на звинувачення аналогічним епізодом

Після того, як гравець NAVI, Юстінас «jL» Лекавічюс, виграв вирішальний клатч 1v3 у фіналі ESL Pro League S20 проти Eternal Fire, багато турецьких фанатів вказали на те, що цей успіх був досягнутий завдяки підказкам від глядачів у залі.

Соціальні мережі, зокрема X (Twitter), наповнилися обуреними коментарями від прихильників турецької команди, які звинувачували команду NAVI в нечесній грі. У відповідь на кожен пост української організації з'являлися критичні відгуки, що кидають тінь на перемогу "народжених перемагати".

Тренер української команди Андрій «B1ad3» Городецький прокоментував даний епізод:

«Це був хороший фінал, але важливо відзначити, що турецькі вболівальники сиділи всього в 5 метрах від Eternal Fire. Під час матчу вони кричали турецькою мовою, видаючи наші позиції. Люди, які розуміють турецьку, підтвердили це»

Відео момент клатчу латвійця, де можна почути підказки глядачів на останньому опоненту:

Проте українські фанати швидко відреагували і нагадали про аналогічну ситуацію, яка трапилася пізніше на останній карті Dust 2. У напруженому моменті при рахунку 1 на 1, теж під час вирішального раунду, гравець Eternal Fire отримав явну підказку від залу, що допомогло їм виграти раунд. Цей епізод спричинив жваві дискусії, зокрема з боку українських вболівальників, які вказали на подвійні стандарти у звинуваченнях на адресу NAVI.

Капітан турецької команди Энгин «MAJ3R» Купели вже відповів на заяви українських фанатів і розкрив правду:

«Мій 1в1 проти w0nderful, ми чули як він зробив крок. Єдине, що обидві команди страждають від того, що вболівальники кричать у кожній ситуації. Я можу запевнити вас, що ви можете прослухати аудіозапис нашої повної командної розмови, ми ніколи не чули, або мій товариш по команді не давав мені інформацію про гру.»

Відео доказ моменту 1х1, де українець дійсно сам видав свою позицію:

Максим Черніцин Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 вересня 2024, 04:02 2

24–26 вересня відбулися матчі 7-го туру чемпіонату Іспанії, у Барси – 21 очко із 21