Генасамблея ФІДЕ. Відбулося голосування щодо зняття санкцій з рф в шахах

Санкції залишені як є, але надалі відбудуться консультації з МОК

21-22 вересня у Будапешті, столиці Угорщини, під час проведення шахової Олімпіади відбулася Генеральна асамблея ФІДЕ.

На голосування може бути винесена пропозиція федерації шахів Киргизстану зняти санкції з федерацій шахів росії та білорусі.

Багато федерацій шахів, включаючи українську, висловили свій протест проти включення такого питання до порядку денного.

22 вересня відбулося відкрите голосування на тему можливого зняття санкцій з рф та рб у шахах. На голосуванні делегатам було запропоновано вибрати один із трьох варіантів відповіді.

1. Підтримати рекомендацію Ради ФІДЕ: залишити санкції для рф та рб, але надалі проконсультуватися з МОК, чи можна зняти санкції з росії у дитячо-юнацьких турнірах, а також у змаганнях для шахістів з обмеженими можливостями.

За цей пункт проголосували: Азербайджан, Китай, Грузія, Греція, Угорщина, Індія, Ізраїль, Казахстан, Катар, Словенія, Туреччина, Бельгія, Єгипет, а також багато країн, які не мають серйозної ваги у шаховому світі.

2. Залишити всі санкції для шахових федерацій рф та рб

За цей пункт проголосували: Україна, Канада, Австралія, Хорватія, Чехія, Англія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Ісландія, Ірландія, Італія, Японія, Латвія, Литва, Люксембург, Монако, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Польща, Румунія, Шотландія, Сінгапур, Словаччина, Південна Корея, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Україна, США, Уельс та ще декілька маленьких країн.

3. Зняти всі санкції з шахових федерацій рф і рб

За цей пункт проголосували білорусь, Вірменія, Куба, Індонезія, Іран, Ірак, Киргизстан, Малі, Нікарагуа, Сербія, Таджикистан, Танзанія, Туніс, Туркменістан, Уганда, ОАЕ, Венесуела.

Офіційні підсумки голосування щодо пропозиції зняти санкції з федерацій шахів рф і рб

Утрималися - 11 делегатів, не брали участь - 16.

Таким чином, більшість делегатів на Генасамблеї ФІДЕ підтримали варіант 1, який зберігає санкції, але залишає можливості для подальших лазівок на користь рф.

Повні результати голосування (вказано обраний варіант делегатом від країни)

Votes by country:

Микола Степанов Джерело
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футзал | 26 вересня 2024, 20:09 15

Визначено чвертьфінальні пари: Україна – Венесуела, Бразилія – Марокко

Коментарі