Неочевидний пенальті. Верес витягнув на нічию матч проти Інгульця

Команда Кобіна не втримала перевагу в два м'ячі

Петровський «Інгулець» продовжує епопею із своїм недобудованим домашнім стадіоном, тож уже сьомий тур від моменту повернення команди Василя Кобіна до «елітного» дивізіону ми мусили говорити про гостьовий для «козаків» матч. Мала б усі шанси гра проти рівненського «Вереса» стати для них домашньою, проте позитивних новин від організаторів змагань не надійшло, а отже, майже двомісячна мандрівка триває.

І за цей час «Інгульцю» просто нічим потішити власних уболівальників навіть на відстані. Жодної перемоги за шість попередніх турів, тоді як та сама команда Олега Шандрука хоч зуміла відзначитись звитягою на полі «Колоса» (1:0), проте все одно зірок із неба не хапала, перебуваючи в підвалинах турнірної таблиці. А отже, битва аутсайдерів мала стати родзинкою чергового туру національної першості.

Не дивлячись на наявність непоганої підтримки рідних трибун та повної відсутності її в суперників, «Верес» дуже ніяково провів перший тайм цієї зустрічі. Дії в атаці від команди Шандрука були розбалансованими та нечіткими, що давало можливість гостям стримувати бодай лобові наступи рівненців. Із подачами з флангів на Степанюка, щоправда, «Інгулець» так і не вигадав протидії, але Паламарчук до перерви блискуче відіграв на лінії воріт.

Щодо дій Кожухаря на протилежному боці поля можна сказати те саме, але лише з одним уточненням - захисники «Вереса» взагалі не збирались допомагати власному голкіперу, тож цілий каскад моментів у «козаків» усередині чужих володінь таки призвів до забитого м'яча. І не одного! Наприкінці першого тайму «Інгулець» виконав два стандарти - аут із правого флангу й подачу штрафного з протилежного краю від Козака - і забитими м'ячами відзначились Малиш та Вілівальд, що суттєво змінювало розклади перед другою половиною зустрічі.

Шандрук по перерві зробив потрійну заміну, аби його команда нарешті прокинулась. Однак одразу це позитивного ефекту точно не дало - «Інгулець» продовжував атакувати й, зокрема, Вілівальд та Сад загрожували забити й третій м'яч своєї команди в цій зустрічі. Однак із не до кінця зрозумілих причин «козаки» відмовились нав'язувати власну гру суперникам надалі, після чого вимушено відійшли на власну половину поля.

А там уже стали помітні всі ці дрібні недогравання епізодів у захисті, що в підсумком знову слугувало причиною для великого смутку. На 65 хвилині Кльоц зіграв на добиванні відскоку від власного ж заблокованого удару в центрі штрафного, після чого тиск на ворота гостей посилився.

Проте не настільки, щоб змусити команду Кобіна панікувати. Утім, уже в компенсований час стався епізод, який, здається, узагалі ніхто не зрозумів. Волохатий грав на високому м'ячі на лівому фланзі власного штрафного й налетів на статичного Годю, який і боротись за відскок не планував. Арбітри вирішили що це - привід для пенальті, проте перший удар Мрвальєвича з позначки в лівий кут витягнув Паламарчук. Як виявилось, заступивши при цьому за лінію воріт до удару, тож форвард-легіонер отримав другий шанс і не схибив. На відміну від «козаків», які конкретно так схибили.

Наступними вихідними рівненський «Верес» прийматиме донецький «Шахтар», а петровський «Інгулець» знову зіграє в гостях - у київської «Оболоні».

Наші оцінки:

«Верес» (заміни): Дахновський - 6,0, Кучеров - 6,0, Кльоц - 6,5, Мрвальєвич - 6,5, Годя - б/о.

«Інгулець» (заміни): Сітало - 5,5, Козиренко - б/о, Пушкарьов - б/о, Сидоренко - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 7-й тур.

«Верес» - «Інгулець» - 2:2

Голи: Кльоц, 65, Мрвальєвич, 90+7 (пен.) - Малиш, 39, Вілівальд, 45

Попередження: Мрвальєвич, 84 - Дубілей, 72, Пушкарьов, 90+1

«Верес»: Кожухар - Сміян, Вовченко, Гончаренко, Протасевич (Годя, 76) - Яго (Кучеров, 46), Куція (Кльоц, 46) - Луан, Шарай (Дахновський, 46) - Гайдучик (Мрвальєвич, 67), Степанюк.

«Інгулець»: Паламарчук - Малиш, Вілівальд, Шершень, Дубілей (Козиренко, 78) - Козак (Сидоренко, 89), Волохатий, П'ятов, Білоцерковець (Мисик, 89) - Сад (Пушкарьов, 78), Кисленко (Сітало, 67).

Арбітр: Дмитро Кубряк (Одеса).

Стадіон: «Авангард» (Рівне).

Удари (у площину): 2 (2) - 7 (2)
Кутові: 3 - 2
Офсайди: 1 - 0.

ВЕРЕС - ІНГУЛЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 24°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 26 вересня 2024, 13:29 1

Сара Соррібес Тормо і Гао Сінью провели на корті майже 4,5 години

Коментарі