Спортивний лікар розповів про проблеми під час реабілітації Маліновського

Перелом – не головна проблема футболіста

Колишній працівник медичного штабу львівського «Руха» Дмитро Бабелюк розповів, з якими труднощами буде пов'язаний процес реабілітації Руслана Маліновського, якого прооперували після страшної травми.

«Бачу, що в українських ЗМІ активно обговорюють наявний перелом і чи вплине це на відновлення.

Тут слід сказати, що за таких травм перелом - це часте ускладнення, хоч і не обовʼязкове. Але перелом - це найкраще, що може статися з гравцем в плані травм. Відновив позицію уламків, зафіксував, дав місяць на зрощення, і вперед на поле.

У ситуації Руслана основним є вивих, розрив звʼязок і міжкісткового апоневрозу. Завданням операції було відновити цілісність структур, завданням реабілітації буде відновити функцію і стабільність суглобу.

Тому в цій історії є перелом чи немає, не відіграє значної ролі. Перелом у кістці відновили під час операції, далі обмеження осьового навантаження і кістка зростеться сама. Натомість робота із звʼязками розпочинається вже з першого дня і триватиме наступні декілька місяців, щоб намагатися вийти на попередній рівень функції.

Терпіння Руслану у цьому нелегкому шляху», - написал Бабелюк.

Руслан Маліновський отримав важку травму в матчі п'ятого туру чемпіонату Італії «Венеція» - «Дженоа» (2:0) і не зміг продовжити поєдинок. Українця винесли з поля на ношах. Повідомлялося, що у нього вивих суглоба і перелом малогомілкової кістки.

Володимир Клепач Джерело: Telegram
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 вересня 2024, 02:51 0

26 вересня Роман та грецький колектив поступилися французам 0:2 у 1-му турі Ліги Європи

Коментарі