Крок до плей-оф. Збірна України обіграла Афганістан на ЧС

Наша команда вийшла до 1/8 фіналу

Збірна України провела заключний матч групового раунду на чемпіонаті світу з футзалу. Суперником нашої команди став Афганістан. Команди набрали по три очки, але в афганців була краща різниця забитих та пропущених м'ячів. Таким чином, для беззаперечного виходу до 1/8 фіналу світової першості «синьо-жовтим» потрібно було вигравати сьогоднішній поєдинок.

І після старту зустрічі підопічні Олександра Косенка взяли м'яч під контроль, діючи першим номером. Номінальні гості атакували мало, зосередившись на обороні своїх воріт. Але, незважаючи на опір суперників, українцям вдавалося створювати гострі моменти. Особливо близьким до успіху був Зварич, який влучив у штангу.

Getty Images/Global Images Ukraine

Перевага збірної України принесла свої плоди. Відкрити рахунок нашій команді допоміг відеоповтор, після якого арбітр призначив пенальті у ворота Афганістану. Перший удар Жука був у голкіпера, але зробив його українець до свистка. А з другої спроби Жук упевнено переграв Сафарі. Майже одразу «синьо-жовті» подвоїли свою перевагу: відзначитись Зваричу допоміг рикошет.

Друга половина зустрічі почалася з влучання Абакшина в поперечину. Але потім афганці перехопили ініціативу та зуміли відіграти один м'яч. Це Голамі замкнув передачу партнера. Загрожував воротам і Норовзі, але після його удару м'яч розминувся зі штангою.

Далі були нервові хвилини: команди обмінювалися атаками і афганці створили кілька загроз нашим воротам. Заспокоїв українських уболівальників Зварич, який незадовго до закінчення матчу відправив м'яч у кут воріт. Афганістан почав грати з п'ятим польовим і одразу пропустив четвертий гол: суперників покарав Корсун.

Getty Images/Global Images Ukraine

Збірна України здобула перемогу і з другого місця групи С вийшла до 1/8 фіналу. Там на «синьо-жовтих» чекає команда Нідерландів.

Чемпіонат світу. Група С. 3-й тур.

Україна - Афганістан - 4:1

Голи: Жук (14, пенальті), Зварич (16, 37), Корсун (38) - Голамі (26)

Попередження: Каземі (4), Хосеїн Пур (35)

Україна: Сухов - Зварич, Корсун, Семенченко, Абакшин - Швед, Жук, Чернявський, Шотурма, Микитюк, Мельник, Фаренюк - Ципун, Савенко

Афганістан: Сафарі - Норовзі, Хоссаїні, Каземі, Махмуді - Хосеїн Пур, Ебрахімі, Хоссеїні, Мохаммаді, Голамі, Канбарі, Мораді - Джафарі, Мохсені

«Andijan Universal Sports Complex» (Андіжан, Узбекистан)

УКРАЇНА - АФГАНІСТАН. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Олександр Тішура Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 вересня 2024, 23:57 4

Римляни в 1-му турі єврокубку зіграли внічию з іспанською командою з рахунком 1:1

Коментарі