ІГНАТОВИЧ: «У спарингах збірна награвала тактичну схему»

Жіноча збірна України WU-19 провела збір, готуючись до відбору Євро-2025

Молодіжна жіноча збірна України WU-19 провела в Тернополі тижневий навчально-тренувальний збір, у програмі якого були два спаринги з дівочою збірною України WU-17.

Головний тренер збірної WU-19 Наталія Ігнатович розповіла, чи все вдалося виконати на вересневому етапі підготовки.

- Цим збором молодіжка розпочала підготовку до відбору Євро-2025. У Тернополі нам були створені належні умови, особливо дівчата залишилися задоволені станом газону на міському стадіоні імені Романа Шухевича. Тренуватися й грати там була одна насолода.

- Чи всі найсильніші гравці цього віку були у вашому розпорядженні?

- З тих, що захищають кольори українських клубів, - так. Вирішили не викликати Анастасію Мигаль та Євгенію Бєлову, що виступають відповідно в Угорщині та Швейцарії, можливості яких добре відомі. Натомість запросили на перегляд ще двох легіонерок - Анну Климову та Ангеліну-Марію Шаламай, які грають у Польщі. Тепер володію вичерпною інформацією, хто чого вартий.

- В Тернополі було зіграно два контрольні матчі з дівочою збірною України, в яких були здобуто перемоги з мінімальним рахунком - 2:1 та 3:2.

- Для мене результати не були на першому місці. Ми зосередилися на награванні нової тактичної схеми з двома опорними півзахисниками та численною групою атаки, де в нас є швидкі флангові гравчині. Ще не все виходило так, як би хотілося, але поступово дівчата знаходили спільну мову.

- З капітаном уже визначилися?

- Так, це Лідія Заборовець із «Шахтаря». Вона - лідер.

- Хто вам допомагав на тернопільському етапі підготовки?

- Олександр Дудник, Володимир Левчук та Дмитро Шутков, що відповідав за підготовку воротарів.

- Коли плануєте зібратися знову?

- Поєдинки в нашій відбірковій групі відбудуться наприкінці листопада у Вірменії. Дуже сподіваюся, що до цього ще проведемо один збір і зіграємо контрольний матч. Ігрова практика нам украй потрібна.

Микола Степанов Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 вересня 2024, 08:49 4

Захисник виграв приз за версією вболівальників донецького клубу