САПРОНОВ: «У кваліфікації ЧЄ будемо боротися з Румунією та Молдовою»

Жіноча збірна України WU-17 провела збір, готуючись до відбору Євро-2025

Дівоча збірна України WU-17 готується до відбору Євро-2025. Нещодавно команда завершила тижневий навчально-тренувальний збір у Тернополі, у програмі якого були два спаринги з молодіжною жіночою збірною України WU-19.

Головний тренер команди Сергій Сапронов розповів, чи залишився він задоволеним проведеним у вересні етапом підготовки:

- Гріх нарікати. Усе, що планували, виконали, і важливо, що обійшлося без травм. Кістяк збірної склали гравчині, які у квітні виступали в Боснії і Герцеговині на Турнірі розвитку УЄФА. Вирішили не запрошувати до Тернополя на перегляд легіонерів, зосередивши увагу на тих дівчатах, що виступають у чемпіонаті України. Необхідну інформацію про їхні можливості я отримав.

- У програмі збору були й два спаринги з молодіжною жіночою збірною України…

- Суперництво проходило на зустрічних курсах, і хоча в обох поєдинках мої підопічні поступилися з мінімальним рахунком - 1:2 та 2:3, вважаю, що сили були рівні.

- Які позиції ще вимагають підсилення?

- Хотілося б більшої активності від флангових гравчинь, ще є час зміцнити ці позиції - селекційна робота триває. Гра центральних півзахисників і нападників мене влаштовує. Зокрема, Каріна Леспух, що діяла на вістрі атаки, записала до свого активу гол і результативну передачу.

- Матчі групи, де в середині листопада зіграє українська збірна, прийматиме Мальта. Інформацією про суперниць уже володієте?

- Окрім господарок, будемо боротися з румунками та молдованками. Потроху досьє на опоненток збільшується. Сподіваємося, що на початку листопада проведемо ще один етап підготовки, де на тренуваннях награватимемо домашні заготовки вже під конкретного суперника.

Микола Степанов Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 вересня 2024, 06:23 9

26 вересня відбулися 9 поєдинків та завершився 1-й тур Ліги Європи