Ексфорвард Шахтар став на захист Судакова, який не забив Болоньї з пенальті

Андрій Воробей – про промах лідера «гірників» з 11-метрового

Колишній нападник донецького «Шахтаря» Андрій Воробей у ексклюзивному інтерв'ю Sport.ua дав оцінку грі команди з «Болоньєю» (0:0) у 1-му турі Ліги чемпіонів і поділився думкою про дії півзахисника «гірників» Георгія Судакова, який на перших хвилинах зустрічі не реалізував 11-метровий.

- Загалом, це був поєдинок двох команд, які зараз переживають не найкращі часи. Болонья стартувала дуже слабко у своєму чемпіонаті. За умовно легкого календаря на старті вони слабо стартували. Шахтар теж невдало стартував - дві поразки на старті УПЛ. За таких слабких стартів така гра і вийшла з рахунком 0:0. Я десь підозрював, що буде мінімально голів у матчі. Звичайно, переживав на другій хвилині за те, щоб Судаков реалізував пенальті. Але вийшло, що не забив. У принципі в цьому матчі Шахтар нічого більшого, ніж цей пенальті, не створив.

- Як тепер Судакову впоратися з цим психологічно? Або він забуде цей епізод?

- Я встану на захист Судакова. По-перше, пенальті - це лотерея, і він молодець, що знайшов у собі мужність піти його виконати. Так, не забив. Це йому мінус, величезний мінус. Але після цього моменту, у першому таймі так точно, він був провідним гравцем Шахтаря на полі. І, чесно кажучи, вся гра була через нього. Він у принципі зіграв добре перший тайм. Він дуже добре зіграв! Георгій виконав багато чорнової роботи. Я спеціально за ним стежив. Я розумію, що це таке, коли не забиваєш пенальті. Я дивлюся на людину, яка не забила пенальті, і розумію, що в неї на душі. Судаков у матчі з Болоньєю не загубився, він грав і створював. Він молодець! Він був у грі!

- Чого ви чекали від Шахтаря в матчі з Болоньєю?

- Я ще перед матчем на одному телеканалі говорив, що очікую від Шахтаря агресивної гри в атаці. Для чого грають у футбол? Для того, щоб забити м'яч у чужі ворота! Але, якщо команда виходить на поле просто постояти і потримати м'яч, це зовсім інший футбол. Я не розумію тримання м'яча заради тримання. Після першого тайму у Шахтаря була перевага у володінні м'ячем. Але де в основному це володіння було? Біля своїх воріт. На чужій половині поля Шахтар нічого не зробив. Нічого, крім заробленого пенальті!

Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 26 вересня 2024, 22:39 21

Артем вразив ворота іспанського колективу на 32-й хвилині у матчі 1-го туру ЛЄ

Коментарі