«Глибоке алкогольне сп'яніння...» Красюк розкрив деталі арешту Усика

Українця вже відпустили

Чемпіона світу за версіями WBC, WBA, WBO та IBO Олександра Усика заарештували в аеропорту польського міста Краків. Цією інформацією поділився депутат ВРУ та колишній український борець Жан Беленюк, оприлюднивши відповідне відео.

Підписуйтесь на канал Вуса Усика в YouTube, щоб не пропустити все про бокс!

Промоутер українського боксера Олександр Красюк розповів детально про арешт українця.

«Як поляки відзначили річницю перемоги Усика над Гловацьки.

Олександр разом зі своїм другом (теж Олександром) вилітали рейсом FR2777 RyanAir із Кракова до Салоніків, перед цим проїхавши понад 11 годин із Києва до Кракова автомобілем і трішки втомившись.

Усик мав пріоритетну чергу на посадку, а його товариш - загальну чергу. Очікуючи, товариш Олександра заснув на сидіннях у зоні очікування.

Після оголошення початку посадки Усик розбудив друга та сказав, що чекатиме на нього біля виходу. Пройшовши процедуру перевірки паспорту та посадкового, Усик лишився чекати на товариша. З цього все і почалося.

Співробітники авіакомпанії якимось дивним чином встановили стан друга Усика як «глибоке алкогольне сп'яніння» і не дозволили пройти на рейс.

Усик почав зʼясовувати причини недопуску зі співробітниками RyanAir, однак ті відмовились давати пояснення, викликавши поліцію. Після появи офіцерів працівники авіакомпанії вказали на друга Олександра й пояснили свої висновки щодо недопуску на рейс. Поліція попросила його пройти з ними для встановлення факту й оформлення документів.

Усик твердо заявив, що не залишить свого друга, не полетить без нього і не збирається покидати зону посадки до появи представників української дипломатії. На що поліціянти пригрозили затриманням і одяганням кайданок. Тоді Усик протягнув руки… І поліціянт одягнув кайданки на його запʼястя. І лише на нього, бо, як видно на відео, яке зняв хтось із пасажирів, друг Усика йде без кайданок й тримає в руці дорожню сумку.

У місцевому приміщенні поліції другу Олександра запропонували пройти відповідну перевірку, яка не підтвердила версію Ryanair. Після цього між поліціянтами та співробітниками авіакомпанії відбулась «неприємна розмова», однак вже було запізно...

Тим часом на місці вже був Генконсул України й пояснення вже довелося давати польським правоохоронцям. Чи то місячне затемнення так затьмарило свідомість працівників авіакомпанії та поліції, чи бажання поближче познайомитись із видатним чемпіоном, говорити складно.

Однак, точно можна сказати, що річницю перемоги Усика над Гловацьким у польському Гданську 2016 року поляки відзначили своєрідно.

Тож, слава Богу, інцидент вичерпано. Чекатимемо на офіційні вибачення та компенсації від авіакомпанії RyanAir та від польських правоохоронців», - сказав Красюк.

Дмитро Олійник Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 вересня 2024, 16:05 43

Настільки знекровленими полтавці в цьому сезоні ще не були

Коментарі