Новий волейбольний сезон в Україні офіційно розпочнеться 27 вересня

Опубліковано календар чоловічої Суперліги, в якому візьмуть участь 8 команд

Наступного тижня 27 вересня розпочнеться чемпіонат України з волейболу у чоловічій Суперлізі сезону 2024-2025 років. Саме цього дня у Городку Хмельницької області відбудуться перші матчі стартового туру.

Склад учасників чоловічої Суперліги помітно змінився. З різних причин у турнірі не братимуть участі три клуби, серед яких дворазовий чемпіон країни та переможець попереднього чемпіонату дніпровський «Прометей», а також харківська «Юракадемія» та «Буковина» із Чернівців. А їм на зміну прийшли хмельницьке «Поділля» та юнацька збірна України вікової категорії до 20 років.

Таким чином, у чоловічій Суперлізі виступатимуть: «Епіцентр-Подоляни» (Городок, Хмельницька область), «Житичі-Полісся» (Житомир), ВК «Решетилівка» (Полтавська область), «Поліція охорони-ЗУНУ-Динамо» (Тернопіль), «МХП Ладижин-ШВСМ-Колос» (Вінниця), «Буревісник-ШВСМ» (Чернігів), «Поділля» (Хмельник) та збірна України U-20.

Ось календар матчів першого туру:

27 вересня, п'ятниця
«Епіцентр-Поділяни» - «Поділля»
«Поліція охорони-ЗУНУ-Динамо» - «МХП Ладижин-ШВСМ-Колос»

28 вересня, субота
«Епіцентр-Подоляни» - «МХП Ладижин-ШВСМ-Колос»
«Поділля» - «Поліція охорони-ЗУНУ-Динамо»

29 вересня, неділя
«Поліція охорони-ЗУНУ-Динамо» - «Епіцентр-Подоляни»
«МХП Ладижин-ШВСМ-Колос» - «Поділля»

Інші чотири команди зберуться у Решетилівці Полтавської області, де зіграють матчі першого туру у період з 4 по 6 жовтня.

4 жовтня, п'ятниця
ВК «Решетилівка» - «Буревісник-ШВСМ»
«Житичі-Полісся» - Збірна України U-20

5 жовтня, субота
ВК «Решетилівка» - Збірна України U-20
«Буревісник-ШВСМ» - «Житичі-Полісся»

6 жовтня, неділя
Збірна України U-20 - «Буревісник-ШВСМ»
«Житичі-Полісся» - ВК «Решетилівка»

У жіночій Суперлізі виступатимуть 5 команд. Тут не братимуть участь два з трьох призерів попереднього чемпіонату країни - триразовий переможець турніру останніх років дніпровський «Прометей» та володарі срібних нагород волейболістки «Аланти» (Дніпро). Також ми не побачимо нинішнього сезону колектив із Рівного «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ». А поповнив лави учасників елітного дивізіону клуб «Нафтуся» (Трускавець).

Ось повний склад учасників жіночої Суперліги: «Буковинка» (Чернівці), СК «Балта» (Балта, Одеська область), ВК «Добродій-Медуніверситет-ШВСМ» (Вінниця), «Галичанка-ЗУНУ» (Тернопіль) та «Нафтуся» ( Трускавець).

Матчі першого туру в жіночій Суперлізі відбудуться 12 та 13 жовтня.

Ігор Заржицький Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 18 вересня 2024, 13:51 19

Є всі передумови для «гірників» стартувати успішно