Динамо – Ворскла. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Настільки знекровленими полтавці в цьому сезоні ще не були

У четвер, 4 квітня, в Житомирі на стадіоні «Центральний» відбудеться матч четвертого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють київське «Динамо» і полтавська «Ворскла». Стартовий свисток рефері Володимира Новохатнього з Києва пролунає о 18:00 за київським часом.

Динамо


Четвертий тур УПЛ за календарем мав завершитися ще на останньому тижні літа, але тоді київське «Динамо» вирішувало свої завдання у кваліфікації Ліги чемпіонів УЄФА, так у підсумку і не зумівши пробитися до основного раунду, тому ніхто не здивувався, що ще на один матч з позначкою «перенесено» у команди Олександра Шовковського стало більше. Тут скоріше виникає питання, чому так само легко не вдалось домовитись зіграти за першої ж нагоди гру першого туру проти «Олександрії» в хронологічному порядку, однак будемо вважати це секретом Полішинеля.

Так чи інакше, а «Динамо» поступово просувається турнірною драбиною в чемпіонаті й іде на даний момент без утрат очок, хоча й має найменшу кількість зіграних матчів на внутрішній арені серед усіх команд «еліти». «Верес», «Карпати», ЛНЗ і «Зоря» залишилися позаду, різниця голів при цьому у киян 8:2, але ніхто не скаже, що всі ці перемоги далися команді Шовковського легко.

Поки була кваліфікація Ліги чемпіонів, «Динамо» грало в чемпіонаті на відчутно зменшених обертах. Але гра проти луганчан формально проходила у «вільній» атмосфері, і при цьому ніякого видатного ривка «біло-сині» не зробили. А тепер буде знову графік із трьох матчів фактично за тиждень, нехай і всі вони відбуватимуться на одному й тому ж стадіоні в рамках чемпіонату. На вихідних у столичного клубу буде протистояння проти львівського «Руху», і ось там утрати очок «Динамо» варто остерігатись набагато більше, аніж у майбутній грі.

Ворскла


Справа в тому, що проти «Динамо» гратиме, напевно, найбільш «слабкий» склад полтавської «Ворскли» від моменту початку сезону. У Сергія Долганського і так не все гаразд із кадровим ресурсом у черговій кампанії, а тут ще й два ключові опорники - Олександра Скляра, вилучили у грі проти того ж таки «Руху» на вихідних, а Олександр Павлюк у тій самій зустрічі зазнав травми й навіть не зміг самостійно покинути поле - вилетіли перед дуже важливою зустріччю.

Біда в тому, що саме ці два футболісти в центрі поля і відповідають у «зелено-білих» за все - захист і атака трималися винятково на їхніх переміщеннях, а хто тепер виконуватиме ці ролі - рішуче неясно. При цьому «Ворскла» прекрасно бачить свій календар і розуміє, що на вихідних гратиме проти «Кривбасу» на виїзді черговий непростий матч, яких попереду ще буде багато, тож, скоріш за все, бій зі свого боку вона дасть «Динамо» наприкінці жовтня в домашній кубковій грі.

Якщо вона ще буде справді домашньою для «Ворскли», бо те, що ми побачили в грі проти «Руху» (0:0), футбольним газоном у принципі назвати не можна. Чи випадково зірвався на рівному місці досвідчений Скляр, чи приводом для цього послужило те, що футболісти в принципі не могли втримати м'яч у ногах, а чи випадково потім травмувався Павлюк фактично на рівному місці? На стадіоні «Динамо» проблем із газоном, начебто, зараз не спостерігається, однак хто показуватиме змістовний футбол у полтавців, які провалились цього сезону лише одного разу - у грі проти «Шахтаря» в першому турі (0:5), і після цього не програвали?

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Динамо» і «Ворскли» раніше перетинались 61 раз у рамках Прем'єр-ліги, Кубка і Суперкубка України. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку «біло-синіх» - 45 успішних матчів проти 5 перемог «Ворскли», тоді як 11 зустрічей завершилися нічиєю. Різниця голів - 131:40. Найбільша перемога «Динамо» - 8:0 (2002), «Ворскли» - 2:0 (2016) і 3:1 (2010). Команди востаннє грали наприкінці березня цього року, коли голи Владислава Ваната, Володимира Бражка, Миколи Шапаренка (дубль) та Андрія Ярмоленка проти м'яча Миколи Коваталюка принесли киянам гостьову перемогу (5:1).

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 40-річний Володимир Новохатній із Києва, який на своєму рахунку має вже 50 матчів у рамках «елітного» дивізіону. Боковими рефері стануть Семен Шлончак і Дмитро Запороженко, а резервним арбітром відпрацює Клим Заброда. На матчі буде присутня система VAR на чолі з Максимом Чертолясом, якому допомагатиме Сергій Лисенчук. Новохатній має досвід проведення матчу за участю «Динамо» - 2 перемоги, тоді як із «Ворсклою» він перетинався 7 разів - 3 перемоги, 3 нічиїх та 1 поразка.

Орієнтовні склади


«Динамо» Київ: Бущан - Дубінчак, Дячук, Біловар, Караваєв - Піхальонок, Бражко, Буяльський - Кабаєв, Герреро, Волошин.

«Ворскла»: Ісенко - Крупський, Чорноморець, Хрипчук, Гучек, Пердута - Мякушко, Кулаковський, Челядін, Кане - Ієде.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що цей матч не викличе проблем у фаворита.

Прогноз Sport.ua
Динамо Київ
18 вересня 2024 -
18:00
Ворскла
Перемога Динамо 1.34 Зробити ставку
Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 18 вересня 2024, 00:45 6

Український боксер розповів, що трапилося непорозуміння, яке швидко вирішилось