Олег ФЕДОРЧУК: «В Болоньї Шахтар не переможе»

Відомий експерт – про майбутній матч «гірників» в Лізі чемпіонів

18 вересня футболісти «Шахтаря» проведуть перший матч групового раунду Ліги чемпіонів - з італійським ФК «Болонья».

Відомий тренер, а нині авторитетний експерт Олег Федорчук ексклюзивно для Sport.ua розповів, кому віддає перевагу в завтрашньому протистоянні:

«Вважаю, що «Болонья» і «Шахтар» ще тільки виходять з того кризового стану, в якому опинилися на старті сезону. Як на мене, коли б «містяни» грали в тому складі й з тим керманичем, що минулого чемпіонату в Серії А, то «гірнякам» було б непереливки. Але Тьяго Мотта вже очолює уславлений «Ювентус», а цілу групу виконавців було вигідно продано в інші клуби.

Тому не дивно, що з новим підбором гравців в «Болоньї» ще далеко не все виходить, хоча вона й надалі дотримується схеми 4-2-3-1, активна на флангах, часто користується кросами. Проте незіграність ще перешкоджає матеріалізувати в забиті голи ту перевагу, яку «містяни» мають в кожному поєдинку. Звісно, потрібен час й для взаєморозуміння футболістів з новим тренерським штабом.

В «Шахтаря» в УПЛ також трапляються провали. Останній матч з «Карпатами» не повинен вводити в оману, львів'яни своєю нерозсудливістю допомогли «гірнякам» легко взяти гору. В Болоньї буде зовсім інша гра й переконаний, що господарі не будуть спостерігачами, коли донеччани в невисокому темпі комбінуватимуть. До того ж, після втрати в перших чотирьох турах відразу 9 очок «Болонья» захоче зробити ставку саме на єврокубкову кампанію, тому налаштованість буде максимальною. Підтримуватимуть господарів й численні вболівальники.

Ось чому я схиляюся до того, що завтра буде зафіксовано нічию й це, вважаю, буде прийнятним результатом для «гірників».

Раніше ми повідомляли, що спортивний директор донецького «Шахтаря» Даріо Срна поділився очікуваннями від матчу 1-го туру основного етапу Ліги чемпіонів 2024/25 проти італійської «Болоньї».

Андрій Писаренко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 вересня 2024, 14:02 9

Спортивний директор «гірників» не дає гравцям обіцянок

Коментарі