Металіст 1925 знову виграв з ван Леувеном і голом Юрченка, ЮКСА забила 5

Головні події туру у Першій лізі

15-16 вересня відбулися матчі сьомого туру Першої ліги України. Тур вийшов багатим на події. Порадували команди результативністю (22 голи на 7 поєдинків). В іграх було зафіксовано три дублі.

Третю перемогу у сезоні оформила Буковина, яка обіграла Металіст. Варто зазначити, що підопічні Валерія Кривенцова знову занесли до свого активу вікторію з рахунком 1:0.

Знову, вшосте поспіль, здобув перемогу Агробізнес, який виявився сильнішим за тернопільську Ниву на її полі. Колектив з Волочиська виграв зустріч із рахунком 3:2. До речі, після цієї поразки стало відомо, що Ниву очолив Юрій Вірт, який озвучив амбітні завдання на цей сезон, а саме вихід до УПЛ.

В черговий раз порадував своїх фанів Епіцентр. З дублем Данила Кравчука команда Сергія Нагорняка цього разу обіграла з рахунком 3:0 у рідних стінах Прикарпаття. Зазначимо, що Епіцентр знову не пропустив. У п'яти стартових поєдинках цього сезону колектив з Хмельницької області залишав свої ворота «сухими» у п'яти зустрічах з шести. Лише Хуст двічі забивав Епіцентру, який той матч виграв з рахунком 5:2.

ЮКСА розгромила у Києві Діназ з рахунком 5:0. У цій зустрічі вперше за команду з Вишгорода зіграв досвідчений воротар Олександр Бандура, який пропустив усі п'ять м'ячів. За ФК ЮКСА вже на першій хвилині зустрічі відзначився латиноамериканець Кастро на прізвисько «Парагвай», який забив екс-голкіперу Миная між ніг. Потім узяв слово Максим Казаков, котрий у підсумку оформив дубль. Також у першому таймі був точним бразилець Гехейру на прізвисько «Вава». А у додатковий час другого тайму ще один гол у ворота Діназа організували бразильський легіонер «Фого» та Богдан Мишенко, на якого й записали взяття воріт.

Маріуполь та Кудрівка розійшлися мировою 0:0, а от Полтава з дублем Місюри обіграла на своєму полі Кремінь в обласному дербі.

У другому поєдинку поспіль переміг Металіст 1925 під керівництвом Патріка ван Леувена. Цього разу харків'яни переграли з рахунком 2:0 Вікторію завдяки голам екс-футболістів УПЛ В'ячеслава Чурка та Владлена Юрченка. Зазначимо, що Металіст 1925 забиває по два м'ячі три матчі поспіль, а для колишнього півзахисника леверкузенського Баєра Юрченка це вже третій гол цього сезону Першої ліги.

У турнірній таблиці Групи А зі стовідсотковим показником лідирує Агробізнес, у якого 18 очок, а другим йде Епіцентр з 14 балами в активі. Далі йдуть Буковина (10) та Нива (7). Найкращим голеадором Групи А та загалом Першої ліги на даний момент є 23-річний форвард Епіцентра Данило Кравчук, який має шість забитих м'ячів в активі. По чотири рази забивали представник Агробізнеса Максим Войтіховський та лідер Ниви Дмитро Галадей. Також три автографи у воротах суперників у Василя Цюцюри з Прикарпаття.

У Групі Б нагорі йдуть Полтава з 14 очками та ЮКСА з 13 балами. На п'яти їм наступає Металіст 1925, у якого 9 очок. Також по 9 балів у Вікторії та Кудрівки, які перебувають у першій п'ятірці. Найкращими снайперами Групи Б є легіонери ФК ЮКСА, а саме «Парагвай» з 4 голами та «Вава» з 3 точними ударами, так само й у Юрченка з Металіста 1925.

Перша ліга. Група А. 7 тур

Металіст - Буковина - 0:1
Гол: Кольцов, 44 (з пенальті).

Нива (Тернопіль) - Агробізнес - 2:3
Голи: Галадей, 57, Козак, 69 - Мудрий, 61 (автогол), Войтіховський, 83, Толочко, 89.

Епіцентр - Прикарпаття - 3:0
Голи: Кравчук, 11, 28, Проців, 62.

Нереалізований пенальті: Цюцюра, 64.

Перша ліга. Група Б. 7 тур

ЮКСА - Діназ - 5:0
Голи: Кастро, 1, Казаков, 7, 31, Гехейру, 23, Мишенко, 90+3.

Маріуполь - Кудрівка - 0:0

Полтава - Кремінь - 4:2
Голи: Місюра, 37, 45+3, Боровський, 69 (автогол), Марусич, 83 - Дихтярук, 74, Молько, 59.

Металіст 1925 - Вікторія - 2:0
Голи: Юрченко, 16, Чурко, 75 (з пенальті).

У наступному турі, що відбудеться 20-22 вересня, центральним матчем буде поєдинок Агробізнес - Епіцентр. Цікавим обіцяє бути протистояння екс-команд УПЛ Миная та Металіста. Юрій Вірт на посаді головного тренера Ниви дебютує у виїзній зустрічі проти Поділля.

У битві аутсайдерів зійдуться Діназ та Кремінь. ЮКСА з результативними «Парагваєм», «Вава» та «Фого» вирушить до Запоріжжя на матч із Металургом. Металіст 1925 зустрінеться з Кудрівкою, а Полтава та Маріуполь зіграють «муніципальне дербі».

Дмитро Котков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Інші види | 16 вересня 2024, 23:23 1

Жіноча збірна України впевнено обіграла команду Сербії

Коментарі