Болонья – Шахтар. Прогноз і анонс на матч Ліги чемпіонів

Є всі передумови для «гірників» стартувати успішно

18 вересня чемпіон України стартує у новому сезоні Ліги чемпіонів. О 19.45 за київським часом «Шахтар» зіграє на виїзді проти «Болоньї».

Болонья

Відійшли у минуле часи, коли «Болонья» була не лише справжнім грандом італійського футболу, а й становила кістяк «Скуадри адзурри». Ті славні часи були дуже давно, якщо судити за нинішніми мірками. З середини шістдесятих років минулого століття розпочався повільний, але незворотний процес перетворення «россоблу» на середняка серії А. А потім - і на команду-ліфт, що баражує між першим та другим дивізіонами.

З 2015-го «Болонью» перестало лихоманити. Команда отримала таку довгоочікувану фінансову стійкість із приходом у президентське крісло італійського канадця Сапуто. Вище десятого місця в серії А «хорти» з того часу не забиралися, але вже не було й мови про зниження в класі.

Минулий сезон для семиразового володаря скудетто можна назвати проривом. Під керівництвом Тьяго Мотти «Болонья» дуже рівно, а подекуди навіть витончено пройшла практично всю турнірну дистанцію. Претендувала на третє місце. Але зрештою фінішувала на п'ятому, що дало пряму путівку до основного турніру Ліги чемпіонів.

Однак від тієї блискучої «Болоньї» на даний момент залишилася, скоріше, назва. Мотта пішов відроджувати колишню славу «Ювентуса», а на його місце покликали колишнього алленаторе «Фіорентини» Італьяно: тренера дуже непоганого, про що говорять два поспіль фінали «фіалок» у Лізі конференцій, проте цьому наставнику потрібен час, щоб зібрати фактично нову команду.

«Болонья» цього літа влаштувала справжній розпродаж, заробивши на вихідних трансферах понад сто мільйонів євро. А витратився клуб лише на половину від цієї суми.

Нещодавні лідери «Болоньї» - Зіркзеє та Каллафіорі - пішли на підвищення до англійської Прем'єр-ліги. Туди повернувся й орендований у «Лестера» Крістіансен, а Салемакерс пішов у «Рому».

Італьяно довелося починати фактично з нуля. І поки що у нового наставника «Болоньї» виходить не дуже.

Після чотирьох стартових турів у серії А в активі «Болоньї» лише три очки. Команда ще не вигравала. Щоправда, програла лише раз. Решта - три нічиї.

Внічию зіграли «россоблу» і перед матчем проти «гірників». Вони гостювали у новачка елітного дивізіону «Комо», і ледве зуміли зберегти обличчя. Довгий час підопічні Італьяно програвали 0:2, але зрештою зуміли врятуватися. Гол, який приніс «Болоньї» нічию, було забито вже у компенсований до другого тайму час.

Вінченцо Італьяно, головний тренер «Болоньї»:

- Я впевнений, що коли хлопці вперше почують цю мелодію, цей гімн Ліги чемпіонів і вийдуть на поле, вони зможуть знайти додаткові сили, щоб вичавити максимум з того, що ми підготували. На полі ми повинні грати серцем і душею, тому що вболівальники будуть вести нас за собою. Це команда з 12-м гравцем на трибунах. Ми віддамо все, що маємо, щоб вони пишалися своєю командою.

Шахтар

Чемпіон України, як і головна сенсація минулого сезону чемпіонату Італії, також невдало розпочав новий сезон. Хоча в цьому випадку тривожних передумов начебто б і не спостерігалося.

Більше того, після крупної перемоги у дебютному турі УПЛ над «Ворсклою» (5:0) склалося стійке враження, що «гірники» й нинішній чемпіонат виграють без проблем.

Але те враження виявилося оманливим. На даний момент, тобто після шостого туру (донеччани мають ще в запасі недограну зустріч проти «Кривбаса»), у пасиві команди Пушича вже дві поразки. І обидві ці поразки - цілком заслужені: і проти «Полісся», і проти «Олександрії». Тому не дивно, що обидві команди, які здобули перемоги над «гірниками», зараз перебувають вище за «Шахтар» у турнірній таблиці.

Однак напередодні вояжу до Болоньї «Шахтар» помітно покращив собі настрій. На номінально домашньому полі у Львові «гірники» покуражилися у поєдинку проти «Карпат», відвантаживши супернику п'ять м'ячів.

Щоправда, і свої ворота «гірники» не вберегли, двічі пропустивши.

Проте хоча б візуально складається враження, що після провалу на старті сезону команда Марино Пушича (та й він сам) зробила належні висновки. І у всеозброєнні підходить до старту у головному континентальному турнірі.

Марино Пушич, головний тренер «Шахтаря»:

- Ліга чемпіонів? Думаю, команда морально готова, фізично теж, адже для нас важливо не лише перемогти, а й провести хороший матч. Це добре для впевненості у собі, коли виходиш на рівень Ліги чемпіонів. Повинен сказати, що це, безумовно, інший рівень, інші якості, інші поєдинки. Однак ми всі у формі. Деякі гравці, Марлон та Зубков, набирають все більше кондицій, у нас немає травмованих. Очікується, що Микола Матвієнко повернеться у гру за один-два дні, тоді всі будуть в строю. Я вважаю, це добрий момент для нас, щоб зіграти проти «Болоньї».

Історія протистоянь

Досі суперники на офіційному рівні не перетиналися. Понад те, «Болонья» ще жодного разу не грала на євроарені проти українських команд.

Прогноз

Італьяно, як і Мотта, використовує схему 4-2-3-1. Але вже із новими елементами. Новому наставнику «россоблу» через масштабний розпродаж лідерів довелося перекроювати практично кожну ігрову ланку. За винятком, хіба що, голкіпера. Місце у воротах так само віддано на відкуп досвідченому поляку Скорупськи. А в іншому, чудова маркіза, все не дуже добре.

Поки що нова «Болонья» лише будується, лише зрідка нагадує себе зразка минулого сезону. Тому «Шахтарю» дуже пощастило, що доведеться грати проти ще «сирої» та незіграної «Болоньї».

Так, у «гірників» є свої вразливі місця, і про них ми всі знаємо, але навіть у такому вигляді команда Пушича з точки зору цілісності гри виглядає краще за команду Італьяно. Тому ми маємо право припустити, що «Шахтар» як мінімум не програє. А за вдалого збігу обставин може розраховувати на мінімальну перемогу.

Орієнтовні склади:

«Болонья»: Скорупськи, Пош, Бекема, Казеле, Міранда, Фройлер, Ебішер, Побега, Орсоліні, Одгор, Даллінг

«Шахтар»: Різник, Конопля, Матвієнко, Бондар, Педріньйо, Криськів, Бондаренко, Судаков, Зубков, Кевін, Сікан.

Прогноз Sport.ua
Болонья
18 вересня 2024 -
19:45
Шахтар Донецьк
Перемога Шахтаря 4.40 Зробити ставку
Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 16 вересня 2024, 19:01 2

Легендарний боксер розповів про готовність до бою з Джейком Полом

Коментарі