Мірча Луческу попередив Болонью: «Шахтар сильно змінився, але…»

Румунський коуч вважає, що «гірники» все ще дуже сильні

Головний тренер збірної Румунії Мірча Луческу, який у минулому тривалий час провів в Україні, працюючи із «Шахтарем» та «Динамо», перебуває наразі в Італії, де може відвідати завтрашній поєдинок першого туру основного етапу Ліги чемпіонів між «Болоньєю» та «гірниками» .

«Я хотів би поїхати й подивитися матч. Україна - моя друга батьківщина з багатьох причин. Тому те, що відбувається там, об'єднує, ти носиш це всередині себе, ти переживаєш це із невимовним хвилюванням, з тугою, яку важко пояснити. Але коли ти виконуєш цю роботу й виграєш, навіть маленьке село здається тобі найкрасивішим у світі. А гравці... Вони мені як діти».

«Шахтар» сильно змінився, це правда. Після початку війни бразильці поїхали, але на місці «Болоньї» я все одно був би дуже обережний, бо в «Шахтарі» хороші, талановиті, дуже швидкі гравці, які дуже небезпечні. Це вже не колишній «Шахтар», але це, як і раніше, хороша команда. Вони теж гратимуть за свою країну в Болоньї, бо я вам ще раз скажу, це перші почуття, які приносить український футболіст на поле».

«Хто готовий у складі «Шахтаря» грати у топ-5 європейських ліг? Окрім Бондаренка, є Судаков, 22-річний півзахисник, а ще - захисник Матвієнко», - сказав Луческу.

Матч «Болонья» - «Шахтар» відбудеться 18 вересня. Його початок - о 19:45.

Олексій Сливченко Джерело: Corriere dello Sport
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 17 вересня 2024, 10:31 0

Колишній гравець згадав свого одноклубника

Коментарі