Зміна лідера, розгром від Шахтаря, клас Динамо, повернення Інгульця

Найцікавіші події шостого туру УПЛ – у нашому традиційному огляді

«Оболонь» на чолі з новим головним тренером Сергієм Шищенком зупинила переможну ходу «Олександрії». «Динамо» здобуло непросту, але закономірну перемогу над «Зорею». Команда Шовковського залишається єдиною у нинішньому чемпіонаті, яка ще не втрачала очок. «Шахтар» розгромив «Карпати». На рахунку Артема Бондаренка - хет-трик. Завдяки вольовій перемозі над «Лівим берегом», «Полісся» зійшло на перший рядок турнірної таблиці.

Дебют туру

На тренерському містку «Оболоні» дебютував Сергій Шищенко. До табору «пивоварів» молодий фахівець перейшов із «Полісся». За його словами, у фінансовому плані трохи втратив. Але головне, мовляв, не це, а можливість працювати із командою елітного дивізіону.

Дебют Шищенка на новому робочому місці можна вважати вдалим. Київська команда не програла вперше за п'ять останніх матчів, що вже є досягненням. Крім того, «Оболонь» подекуди виглядала непогано. І зуміла відібрати очки не в когось, а в самого лідера - «Олександрії». У цьому поєдинку підопічні Руслана Ротаня вперше цього сезону втратили очки. А разом із втратою очок втратили й лідерство у таблиці.

Подія туру

Президент «Інгульця» Олександр Поворознюк налякав футбольну громадськість розмовами про те, що, мовляв, зніме команду з чемпіонату, якщо їй не дадуть дозволу проводити домашні матчі на «Інгулець Арені». Новий стадіон «козаків» уже у строю. Однак є одне маленьке «але», яке за фактом виявилося більшим: дозвільних документів для введення стадіону в експлуатацію у петрівського Папи не було. УАФ та УПЛ вимагали належних документів, Поворознюк вимагав «справедливості», паралельно посилаючи всіх у відомому напрямку.

Однак насправді виявилося, що не такий уже Поворознюк і принциповий. Команду зі змагань він не зняв. «Інгулець» гратиме сезон і надалі. На чужих полях (або резервному). Поки його Папа не отримає необхідних паперів на стадіон.

Гол туру

М'яч, забитий на останній хвилині гри, за визначенням не може бути звичайним. Особливо якщо він ще й єдиний у матчі. Однак те, як «Чорноморець» забив свій переможний м'яч у грі проти «Інгульця», обов'язково потрібно дивитися на власні очі. Дивитись неодноразово. 18-річний Олександр Пшеничнюк забив гол ударом через себе, з лінії воротарського майданчика. Це дебютний м'яч в УПЛ вихованця одеського клубу.

Рішення туру

Перед грою проти «Зорі» у «Динамо» випали через травми відразу три центрбеки - Попов, Михавко та Дячук. У пару до Біловара до центру оборони наставник киян Олександр Шовковський відрядив опорника Бражка. І той не підкачав.

Домовленість туру

За «Зорю» виступають на умовах арени одразу семеро гравців «Динамо». І всі ці гравці за умовами угоди між клубами не мали права грати проти «метрополії». Не дивно, що «Зоря» зрештою поступилася «біло-синім».

Цифра туру

У грі проти «Зорі» забитим м'ячем відзначився півзахисник «Динамо» Буяльський. Цей м'яч став для Віталія ювілейним - 75-м у футболці «Динамо». В історичному реєстрі динамівських голеадорів часів Незалежності Буяльський посідає 15 місце.

І ще один динамівський рекорд був зафіксований у тому самому поєдинку. Перемігши луганців 2:0, «Динамо» таким чином провело 500-й сухий матч у чемпіонатах України.

Матч туру

Чинний чемпіон отримав порцію нещадної критики за невдалий старт сезону. У свою чергу, «Карпати» отримали порцію компліментів за аналогічний відрізок. Особливо за поєдинок проти «Кривбаса». На «Арені Львів» зустрілися дві команди із відвертим атакуючим вектором. Гра коштувала свічок. Суперники на двох забили одразу сім м'ячів. Щоправда, п'ять із них опинилися у воротах «Карпат». Місцями команда Пушича виглядала непереконливо у захисті, але в атаці вона діяла чудово. Непогане загалом враження залишила по собі й команда Лупашка, але п'ять пропущених м'ячів - це вже занадто.

Герой туру

Гру проти «Карпат» зробив півзахисник «Шахтаря» Бондаренко. На лицьовому рахунку Артема - одразу три забиті м'ячі. Перші два, що засвітили ім'я їхнього автора на табло в кінці першого тайму, і визначили результат поєдинку. Цікаво, що до цього хет-трику Бондаренко цього сезону не забивав.

ФК Шахтар Донецьк. Артем Бондаренко

Вибачення туру

Форвард «Шахтаря» Сікан забив у ворота «Карпат» під завісу першого тайму. Після цього голу команда Лупашка вже не оговталася. Але Данило не святкував свій гол. Навпаки, він перепросив у львівських уболівальників. З тієї простої причини, що Сікан - вихованець «Карпат».

Вилучення туру

«Пітбуль» команди Сергія Долганського - Олександр Скляр - має славу не тільки непоступливого, а й жорсткого гравця. Іноді його жорсткість виходить за межі. У матчі проти «Руха» опорник полтавців отримав два «гірчичники» з інтервалом у шість хвилин. На 32-й хвилині він отримав першу жовту картку, на 38-й - другу. На щастя для його команди, «Ворскла» не програла.

Газон туру

Якість газону в Полтаві під час поєдинку «Ворскла» - «Рух» залишала бажати кращого. М'яко кажучи. Навіть візуально, через екран, було видно, що поле не витримує ні боротьби, ні критики. Після гри наставник гостей Віталій Пономарьов заявив, що «на такому газоні не можна грати матчі УПЛ». А ще газон «Ворскли» став предметом «вивчення» спеціальної комісії УПЛ та УАФ, яка за підсумками візиту до Полтави визначить, чи потрібно карати полтавський клуб гривнею за неналежну підготовку футбольного поля.

УПЛ

Джокер туру

Вийшов, забив, переміг. У другому таймі за рахунку 0:0 у матчі «Лівий берег» - «Кривбас» у складі гостей з'явився Задерака (на 73 хвилині). А за вісім хвилин Максим забив переможний м'яч, відгукнувшись на хорошу передачу Кузика.

Камбек туру

Непростим вийшов домашній матч «Полісся» проти «Вереса». Гості активно розпочали гру, і вже у самому її дебюті отримали дивіденди: відзначився Гайдучик. Незважаючи на всі старання, господарям не вдалося забити у першій половині зустрічі. Але вдалося забити у другій. У середині тайму відзначилися Назаренко та Гуцуляк. «Верес» мав моменти, щоб врятувати гру, але не реалізував їх. Після цієї непростої перемоги підопічні Ашура очолили турнірну таблицю. Щоправда, не одноосібно, а на пару з «Олександрією».

Новачки туру

Матч проти ЛНЗ став для новобранця «Колоса» Джованні Болівара дебютним. І 22-річний венесуелець відзначив свій дебют в УПЛ результативною дією - гольовою передачею на Третьякова. Цікаво, що і для Третьякова забитий м'яч - перша результативна дія у футболці ковалівської команди. Однак цей «дуплет» новобранців не приніс перемоги «аграріям». Матч завершився внічию 1:1.

У свою чергу, у цій грі відзначився дебютним м'ячем і новачок черкаської команди - 23-річний нігерієць Момо, точний удар якого у середині другого тайму поставив крапку у цьому протистоянні.

Символічна збірна туру: Бущан - Педріньйо, Бражко, Приймак, Вінісіус - Бондаренко, Буяльський, Гуцуляк, Назаренко, Зубков - Пшеничнюк.

Валерій Василенко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 вересня 2024, 19:35 0

Ендрік одружився з бразильською моделлю Габріелою

Коментарі