Українські дзюдоїсти взяли дві медалі на турнірі серії Гран-прі у Загребі

Антон Савицький став переможцем, а Заур Дуньямалієв взяв бронзу

Український дзюдоїст Антон Савицький став переможцем турніру Grand Prix Zagreb 2024, Заур Дуньямалієв став бронзовим призером.

У столиці Хорватії відбувся перший постолімпійський турнір з дзюдо серії Grand Prix. Участь у змаганнях взяли понад 300 дзюдоїстів з 35 країн світу, серед них і 8 українців.

Успішним виявився турнір для українських дзюдоїстів, які виступають у ваговій категорії до 100 кг, адже одразу два спортсмени піднялися на п'єдестал пошани.

Вперше у карʼєрі на найвищу сходинку п'єдесталу пошани турнірів серії Grand Prix піднявся Антон Савицький. На шляху до фіналу українець впевнено перемагав суперників. У боротьбі за омріяну золоту нагороду він зустрівся із британцем Рісом Томпсоном, якого переміг завдяки кидку на ваза-арі.

Першу нагороду на турнірах Світового туру здобув Заур Дуньямалієв. У бронзовому фіналі суперник українця Сімеон Катаріна з Нідерландів провів кидок на ваза-арі, проте Заур зумів переломити хід поєдинку і спершу відзначився результативною дією, а потім здобув перемогу на Golden Score.

Микола Степанов Джерело: НОК України
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 16 вересня 2024, 21:10 22

Українець може продовжити кар'єру в міланському «Інтері»