МОРОЗ: «Склад збірної України U-17 вже визначено на 90–95 відсотків»

Головний тренер збірної підбив підсумки навчально-тренувальних зборів

Головний тренер юнацької збірної України U-17 Юрій Мороз підбив підсумки навчально-тренувальних зборів.

В юнацької збірної України U-17 із 2 до 11 вересня проходив збір, під час якого вона зіграла два товариські поєдинки - проти Руху U-19 (1:2) та Карпат U-19 (1:3).

Підсумками цього відрізку тренувань поділився головний тренер синьо-жовтих Юрій Мороз:

«Тренерський штаб залишився задоволеним виконаною роботою. Хлопці намагалися виконувати всі вимоги. Єдине, що залишило негативний осад, то це результати в спарингах. Ми дуже багато пропускали як зі стандартних положень, так і з гри.

Утім, ми дуже раді, що вдалося провести такі контрольні матчі. Рух та Карпати - дуже сильні, динамічні, міцні команди. Хочеться, щоб і футболісти збірної України були готові до витривалості, швидкості у кваліфікації Євро. Тож для нас це були інформативні спаринги. Про свої помилки хлопці знають, і над ними треба працювати, щоб до офіційних матчів підійти повністю готовими. Насамперед, претензії є щодо концентрації уваги біля своїх воріт.

У пройдешніх поєдинках мені сподобалася команда в перших таймах. Проглядалися структурні дії гравців на футбольному полі, були думки. Але тільки-но команда трохи втомлювалася, виникали проблеми. Утім, я вірю, що ці недоліки ми усунемо.

Щодо кадрового питання на кваліфікацію Євро, то в команді будуть лише точкові зміни. Відсотків на 90-95 склад уже укомплектовано».

У кваліфікації Євро-2025 збірна України U-17 (гравці 2008 року народження), яку очолює Юрій Мороз, зіграє в групі 4 із Бельгією, Косовом та Казахстаном. Міні-турнір у групі пройде в Бельгії, матчі відбудуться 9, 12 та 15 жовтня.

Склад юнацької збірної України U-17

Воротарі: Максим Роєнко (Динамо Київ), Кирило Хадасевич (Вольфсбург, Німеччина), Єгор Крапівін (Еспаньол, Іспанія).

Захисники: Дмитро Коновалов (Динамо Київ), Нікіта Калюжний, Єгор Костюк, Ярослав Милокост, Іван Вергун (усі - Шахтар Донецьк), Арсен Залипка, Дмитро Соломон (обидва - Рух Львів), Олександр Бойко (Гент, Бельгія), Назар Хлівнюк (Фортуна, Німеччина).

Півзахисники: Павло Люсін (Динамо Київ), Олександр Середа (Шахтар Донецьк), Мухаммад Джурабаєв, Данило Слива (обидва - Рух Львів), Максим Тлумак (Карпати Львів), Ілля Хруник (СДЮСШОР Прикарпаття Івано-Франківськ).

Нападники: Іван Андрейко (Динамо Київ), Артем Зубрій (Шахтар Донецьк), Ролан Мустафаєв (Рух Львів), Андрій Король (Металіст 1925 Харків), Дмитро Зудін (Хайдук, Хорватія), Ілля Меньшиков (Аустрія, Австрія).

Микола Степанов Джерело: Українська асоціація футболу (УАФ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 27 вересня 2024, 06:01 0

Поєдинок відбудеться 27 вересня о 21:45 за Києвом