Фестиваль голів та хет-трик. Шахтар розгромив Карпати

Артем Бондаренко знову не пошкодував команду зі Львова

Наприкінці суботньої частини шостого туру української Прем'єр-ліги відбувалось дуже цікаве протистояння у Львові, де донецький «Шахтар» мав проводити домашній матч на «Арені Львів» проти місцевих «Карпат», і разом із тим готуватись до поєдинку Ліги чемпіонів УЄФА проти італійської «Болоньї» посеред наступного тижня.

«Гірники» до цієї зустрічі підходили не в найкращому настрої, бо можливість здобути три очки на виїзді проти «Кривбаса» перед початком вересневої міжнародної паузи їм зруйнували терористи, тоді як залікових балів за чотири матчі до цього в команди Маріно Пушича було обмаль - лише на одне очко більше за «левів», які три гри поспіль не мали досвіду перемог.

Перший тайм цієї зустрічі видався таким, у якому важко було не пропустити ключові події, бо їх було справді дуже багато. «Шахтар» почав із невпевненої гри в захисті, коли Різник ледь не асистував Адамюку невдалим відбиванням удару із штрафного від Мірошніченка, але потім сам і виправився за свою хибу.

Це змусило команду Пушича якомога швидше відводити гру від власних воріт, і хоча до перерви донеччани таки пропустили від Підлепенця, після чергового епізоду невдалої гри під час подачі кутового, однак натомість у воротах Кемкіна побувало аж чотири м'ячі, що вже було ґрунтовною заявкою на підсумковий успіх від господарів поля.

Утім, для цього потрібно було розхитати той блок від «Карпат», який не надто й хотів піддаватись на початку, але коли «гірники» все ж таки піймали гольову хвилю, то господарям поля було нікуди подітись - «довелось» пропускати, бо інакше, як помахом долі, ті рикошети від захисників під час двох ударів від Бондаренка по обидва боки штрафного не назвеш.

А от Зубков та Сікан свої голи забивали цілком у робочому стилі, коли захист львів'ян не стримував дриблінг від Олександра у межах власних володінь, а також не дограв епізод із подачею Вінісіуса на завершення тайму. «Карпати» загалом багато помилялись позаду, але ж не на чотири пропущених!

От саме про другий тайм можна сказати, що з ще одним голом «Шахтаря» львів'яни справді обмежились легким переляком. Бо на нього в них навіть знайшлась гідна відповідь у вигляді м'яча Чачуа на останніх хвилинах, коли все всім уже було зрозуміло. А те, скільки «гірники» не використали моментів після перерви, то знову був фестиваль марнотратства з їхнього боку. Бондаренко оформив хет-трик, а от партнери могли б і краще попрацювати на завершення, нехай і під потужною зливою.

Наступними вихідними донецький Шахтар проведе домашній матч проти київської «Оболоні», до цього посеред тижня навідавшись до італійської «Болоньї» в Лізі чемпіонів, тоді як львівські «Карпати» поїдуть у гості до одеського «Чорноморця».

Наші оцінки:



«Шахтар» (заміни): Педріньйо да Сілва - 6,0, Степаненко - 6,0, Траоре - 5,5, Егіналду - 6,5, Марлон - б/о.

«Карпати» (заміни): Шах - 6,0, Стеніо - 6,0, Ігор - 6,0, Тлумак - 6,0, Рябов - б/о.

Українська Прем'єр -ліга. 6-й тур.

«Шахтар» - «Карпати» - 5:2

Голи: Зубков, 21, Бондаренко, 29, 39, 65, Сікан, 42 - Підлепенець, 24, Чачуа, 84

Попередження: Криськів, 28, Педріньо Азеведо, 64, Кевін, 67 - Мірошніченко, 90+3

«Шахтар»: Різник - Педріньйо Азеведо, Франьїч, Бондар, Вінісіус - Судаков, Криськів (Степаненко, 56), Бондаренко - Кевін (Егіналду, 66), Сікан (Траоре, 67), Зубков (Педріньйо да Сілва, 57).

«Карпати»: Кемкін - Саків, Адамюк, Бабогло, Мірошніченко - Бруніньйо (Шах, 46), Альварес, Чачуа (Рябов, 88) - Костенко (Тлумак, 75), Устименко (Ігор, 57), Підлепенець (Стеніо, 46).

Арбітр: Андрій Коваленко (Полтава).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

Удари (у площину): 17 (10) - 10 (4)
Кутові: 2 - 6
Офсайди: 1 - 1.

ШАХТАР - КАРПАТИ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 20°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 14 вересня 2024, 08:05 1

Легендарний боксер виділив Теренса Кроуфорда

Коментарі