Голи ветерана та новачка. Динамо у Києві переграло Зорю

Номінальні гості дотиснули луганську команду в другому таймі

В рамках 6 туру Української Прем'єр-ліги зустрічалися луганська «Зоря» та київське «Динамо». Гра хоч і була номінально гостьовою для «Зорі», але проходила на домашньому стадіоні «динамівців».

В Олександра Шовковського виникли проблеми із центральними захисниками. Денис Попов та Тарас Михавко зіграти не могли через пошкодження, Максим Дячук, хоч і відновився та потрапив у запас, все ж не вийшов через небажання тренера ризикувати, а Браян Себальос перед грою отримав харчове отруєння. Тому пару Крістіану Біловару склав опорник Володимир Бражко.

В «Зорі» теж були проблеми, не могли грати орендовані в «Динамо» Яцик, Беніто та Супряга (за умовами контакту і Едуардо Герреро не міг вийти проти «Зорі»). Цікаво, що в луганської команди в центрі захисту теж грав номінальний опорник Башич.

З перших хвилин ініціативу забрали «динамівці», в складі яких вперше в основі вийшов опорник Михайленко. Крім того, разом з'явилися і конкуренти за позицію Піхальонок та Буяльський. Гра переважно йшла флангами, де активними традиційно були Ярмоленко зі своїми передачами та Кабаєв із ривками. Крім того, чи то гол за збірну, чи підписання Герреро активізували Ваната, який не соромився і обігравати суперників (одного разу вийшло трьох поспіль), і бити. Щоправда, майже всі його удари блокувалися Джорданом. Забігаючи наперед, Джордан сьогодні біля свої воріт був надзвичайно вправним саме в блокуванні, встигнувши перешкодити пробити чи не всім атакуючим гравцям киян.

В одному моменті це блокування врятувало від голу після удару Піхальонка, якому скидав Ванат. А ще в таймі були класна футзальна комбінація, яка пошила в дурні всіх захисників, проте Вівчаренко не пробив Турбаєвського, удар Ярмоленка в стійку з неточним добиванням Вівчаренка та удар того ж Ярмоленка з лінії воротарського вище в ситуації, коли ніхто не перешкоджав.

«Зоря» натомість віддала ініціативу, бігала в контратаки і могла забити, але після помилки захисту Бущан врятував команду після сильного удару з лінії штрафного у виконанні колишнього «динамівця» Антюха.

В другому таймі теж був удар в каркас луганських воріт, але Дришлюка після прострілу Вівчаренка врятувала від автоголу поперечина. А тактика в команд не змінилася, «Зоря» грала другим номером, а «Динамо» зробило ставку на активність вінгерів та підключення крайніх захисників.

І спрацювала ця тактика. Вівчаренко ідельно виклав м'яч зліва на одинадцять метрів Буяльському, Мічін ліниво йшов з центру і не встиг завадити капітану «Динамо» відкрити рахунок. Міг він і оформити дубль в компенсований час, але з вигідної позиції не влучив у ворота.

А другий гол забив літній новачок «біло-синіх». Брагару з лівого флангу змістився в центр, бив, мабуть, у руки воротареві, але рикошет від Дришлюка дезорієнтував кіпера і дозволив Максиму відкрити лік голів за київську команду.

Як і в першому таймі, один момент «Зоря» все ж мала, проте Ндур не скоритався суперпасом Жуніньйо і з близької відстані не переграв Бущана.

Наприкінці матчу Шовковський все ж дав відчути смак офіційних матчів Браяну Себальосу, випустивши того на заміну.

Таким чином, «Динамо» далі йде без втрат, а «Зорі» заміна головного тренера (сьогодні керував командою Младен Бартулович) поки не надто допомогла.

Фото УПЛ

Наші оцінки:

Заміни Зари: Жуніньйо - 6,5, Вакула - 5,0, Кораблін - 5,5, Ндур - 5,0

Заміни Динамо: Шапаренко - 6,0, Дубінчак - 5,5, Волошин - 5,5, Брагару - 6,5, Себальос - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 6 тур

«Зоря» - «Динамо» - 0:2

Голи: Буяльський, 67, Брагару, 78

Попередженння: Мічін, 86 - Вівчаренко, 39

«Зоря»: Турбаєвський - Тронтель (Вакула, 70), Башич, Джордан, Вантух - Хахльов (Кораблін, 76), Дришлюк, - Кірюханцев (Жуніньйо, 61), Мічін, Антюх - Будківський (Ндур, 76)

«Динамо»: Бущан - Тимчик, Біловар, Бражко, Вівчаренко (Дубінчак, 73) - Михайленко (Себальос, 90+2), Піхальонок (Шапаренко, 66) - Ярмоленко(Волошин, 66), Буяльський, Кабаєв (Брагару, 73) - Ванат

Арбітр: Роман Блавацький (Львів)

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ)

ЗОРЯ - ДИНАМО. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 14 вересня 2024, 20:35 0

Дивіться найцікавіші моменти 6-го туру УПЛ

Коментарі