У жіночій волейбольній Суперлізі 2024/25 зіграють лише п'ять команд

Склад чемпіонату: Буковинка, Медуніверситет, Балта, Галичанка та Нафтуся

У чемпіонаті України з волейболу серед жіночих команд Суперліги в новому сезоні 2024/25 зіграє лише 5 команд.

Ними стали Буковинка (Чернівці), Добродій-Медуніверситет-ШВСМ (Вінниця), СК Балта (Балта), Галичанка-ЗУНУ (Тернопіль) та Нафтуся (Трускавець).

У майбутньому чемпіонаті не зіграють чинні чемпіонки країни СК Прометей та срібні призери Суперліги Аланта. Обидва клуби припинили своє існування. Також від участі в елітному дивізіоні відмовилася рівненська Регіна-МЕГУ, цей колектив знову виступатиме у Вищій лізі.

На першому етапі Суперліги команди гратимуть у форматі кожен з кожним, по два матчі вдома і на виїзді. Всі 5 учасників мають змогу приймати поєдинки чемпіонату вдома. Кожна команда на першому етапі проведе по 16 матчів.

Плей-оф розпочнеться з півфінальної стадії. Команда, яка посяде 5-те місце на першому етапі, завершить змагання. Півфінальні і фінальна серія гратимуться до трьох перемог.

Суперкубок України 2024 серед жінок розіграють бронзовий призер Кубка України 2024 СК Балта та бронзовий призер Суперліги 2023/24 ВК Буковинка.

Раніше стало відомо, що Суперкубок України 2024 серед чоловіків розіграють Епіцентр-Подоляни та Житичі-Полісся.

У чоловічій Суперлізі України в сезоні 2024/25 зіграють 8 команд: Епіцентр-Подоляни (Городок), Житичі-Полісся (Житомир), Решетилівка, Поліція охорони-ШВСМ-Динамо (Тернопіль), МХП-Ладижин (Вінниця), Буревісник-ШВСМ (Чернігів), Поділля (Хмельницький), збірна України U-20. Матчі Суперліги будуть проходити у Городку та Решетилівці.

Микола Степанов Джерело: Волейбол в Україні
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Волейбол | 08 вересня 2024, 16:12 0

Наші волейболісти потрапили до квартету найсильніших на Євро і тепер зіграють на світовому форумі