Шевченко пояснив, чому Україні дуже важливо вийти на ЧС-2026

Команді Сергія Реброва доведеться виправдати надії нації

Президент УАФ Андрій Шевченко у спілкуванні з мексиканськими журналістами розповів про важливість вирішення завдання, яке він поставив перед національною збірною - виходу на чемпіонат світу-2026, фінальна частина якого відбудеться на полях США, Канади та Мексики.

«Я президент Української асоціації футболу. Я намагаюся робити свою роботу якнайкраще і тим самим підтримувати свою країну. Нині найголовніше: підтримати український народ. Саме тому я займався збиранням коштів, займався благодійною діяльністю. Ми підтримали реконструкцію деяких шкіл та лікарень. Я знаю, що ми виграємо війну, але не можна заперечувати, що всім дуже важко. Проте, немає іншого шляху, окрім як залишатися єдиними».

«Які мої очікування? У мене їх багато, тому що, окрім футболу, ми розуміємо, що такі змагання, як чемпіонат Європи чи чемпіонат світу - це чудові показові виступи. Якщо нам вдасться пройти кваліфікацію, чемпіонат світу стане дуже важливим етапом для просування нашої країни, щоб поговорити про неї, пояснити, що відбувається, і подивитися, як ми можемо підтримати справу України. У спортивному плані це також стане чудовим майданчиком для наших гравців, щоб продемонструвати свій талант. Ми можемо скористатися турніром, аби ще більше об'єднати людей», - сказав Шевченко.

Нагадаємо, у двох стартових матчах Ліги націй-2024/25 збірна України несподівано зазнала двох поразок - від Албанії (1:2) та Чехії (2:3).

Олексій Сливченко Джерело: Excelsior
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 14 вересня 2024, 14:22 0

14 вересня о 15:30 відбудеться матч 6-го туру УПЛ

Коментарі