БЄЛІК: «Закликав хлопців відкласти думки про гру з Болоньєю U-19»

Наставник «Шахтаря» U-19 дав коментар після гри з «Карпатами» U-19

Головний тренер «Шахтаря» U-19 Олексій Бєлік дав коментар після гри з «Карпатами» U-19 (2:1):

- Дуже складний матч для команди, і ми очікували цього. Звичайно, кожен тренер хоче досягати результату з меншими витратами нервів та емоцій, але це футбол, і якби ще до гри можна було передбачити розвиток подій, я однаково обрав би саме такий поєдинок, де перемога здобувається на характері, особливо перед стартом Юнацької ліги УЄФА, ніж коли вона дається легко. Ми грали проти хорошого, агресивного суперника з добре підготовленими виконавцями. Перед матчем я закликав хлопців відкласти думки про гру з «Болоньєю» U-19 і зосередитися на зустрічі з «Карпатами» U-19. Як і очікували, поєдинок виявився складним, і чудово, що він завершився нашою перемогою. Тепер готуватимемося до зустрічі з «Болоньєю».

- Який головний підсумок можна зробити після вольової перемоги над «Карпатами» U-19 напередодні першого матчу в Юнацькій лізі УЄФА?

- До прикладу, уявімо, що сьогодні ми могли б легко перемогти «Карпати» U-19, а в Юнацькій лізі УЄФА, враховуючи попередні результати, були б дещо розслабленими, думали, що вже чогось досягли й можемо спокійно перемогти будь-яку команду. Але це не так. У першому таймі було видно, що деякі гравці не були достатньо мотивованими, не додавали команді швидкості. Хочу наголосити, що неможливо перемогти суперника без належної самовіддачі, мотивації, швидкості та інтелекту. У другому таймі ми перебудувалися і фактично закрили суперника на його половині поля. Почали швидше пересуватися з м'ячем, гравці стали краще взаємодіяти між собою, що дозволило нам змінити малюнок гри. Сподіваюся, після такої важко здобутої перемоги футболісти зрозуміють, що в кожній грі потрібно викладатися на повну, незалежно від суперника. Ми не маємо права втрачати очки, проте такі матчі перед Юнацькою лігою УЄФА, можливо, навіть необхідні, щоб команда належним чином активізувалася. Я завжди відкритий до розмови з кожним футболістом незалежно від його позиції, хочу допомогти кожному, проте, якщо хтось ставитиме себе вище за команду, він не гратиме.

- Ростислав Баглай у другому матчі поспіль врятував команду після удару з пенальті. Чи можна вважати його сейв переломним моментом?

- На те він і голкіпер, щоб допомагати команді. Дуже дякую, адже ми були за крок до поразки. Наприкінці матчу хлопці, жертвуючи своїм здоров'ям, буквально лягли кістьми проти навісів і прострілів у карний майданчик. Хочу зазначити, що саме наприкінці, після моменту з відбитим пенальті, хлопці почали відчувати, що можемо перемогти, і всі виклалися максимально. Добре, що поєдинок завершився нашою перемогою.

Микола Степанов Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 14 вересня 2024, 12:41 8

В'ячеслав Заховайло вважає, що в збірній України існує внутрішній конфлікт