Полісся – Верес. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Якщо «Полісся» хоче підтвердити медальні амбіції, то обов'язково має брати три очки

В неділю, 15 вересня, відбудеться поєдинок 6 туру Української Прем'єр-ліги, в якому гратимуть житомирське «Полісся» та рівненський «Верес». Гра пройде у Житомирі на полі стадіону «Центральний», початок - о 18:00.

Полісся

Як і минулого сезону, «Полісся» впевнено розпочало сезон на внутрішній арені (на зовнішній все відбулося сумно і швидко). В стартових чотирьох матчах «вовки» набрали 10 очок, вже звично перемігши «Шахтар», здолавши «Оболонь» та «Чорноморець» і тільки раз втративши очки (нічия в матчі проти «Інгульця»).

Розігрався півзахисник Олександр Назаренко, який зараз очолює гонку бомбардирів з п'ятьма голами, причому забивав Олександр в трьох останніх матчах підряд. Завдяки формі українця поки знаходиться на лавці його конкурент і за сумісництвом головна зірка команди Бені Макуана, саме завдяки зусиллям якого і були успіхи на старті минулого сезону, причому якраз після травми Макуана у грі «Полісся» відбувся великий спад, що в підсумку коштувало місця роботи тодішньому тренеру Юрію Калітвінцеву. Була інформація, що Макуана хотіло купити «Динамо», але відмовилося через його потенційну травматичність.

Після нього «Полісся» потренував ще Сергій Щищенко, але навіть вихід в єврокубки не переконав власника житомирської команди в перспективах наставника, тому сезон команда розпочала з Імадом Ашуром. Чесно кажучи, після провалу на єврроарені здалося, що цей спеціаліст набагато краще вміє говорити, ніж тренувати, але, мабуть, це враження все ж було помилковим. Принаймі, в чемпіонаті зараз у «Полісся» друге місце і є перемога над «Шахтарем».

Кадровий потенціал команди досить солідний, щоб цього сезону претендувати на медалі. Наприклад, травма правого захисника Тейлора в матчі попереднього туру проти «Чорноморця» не повинна стати критичною, оскільки його готові підмінити і Майсурадзе (проте йому не надто довіряє тренер після невдалого матчу в Лізі конференцій), і Михайліченко, на флангах атаки є Назаренко, Гуцуляк, Макуана, Лєднєв, опорна зона підсилилася Русланом Бабенком. І це ми ще не згадували численних новачків-легіонерів, один з яких, Віалле, схоже, забронював за собою місце центрального захисника, скориставшись шансом. Та й форварди Луїфер, Брістріч і Пайшао готові дати команді якості попереду.

Покинув команду зовсім недавно ключовий півзахисник В'ячеслав Танковський. Також вже не є спортивним директором одіозний аргентинець Даріо Друді.

Під час міжнародної паузи «Полісся» провело контрольний матч проти «Зорі», поступившись 1:2. Один з голів у ворота житомирян забив їхній колишній форвард Пилип Будківський.

Верес

«Верес» поставив завданням на сезон залишитися в Прем'єр-лізі без перехідних матчів. Поки не можна сказати, що рівненська команда впевнено йде до до своєї мети. В п'яти матчах команда здобула тільки одну перемогу, обігравши кризовий «Колос». В інших чотирьох вдалося взяти очки в стартовій грі проти «Карпат», а от «Динамо», «Кривбасу» та «Лівому берегу» підопічні Шандрука поступилися. Внаслідок цього команда хоч і і перебуває на на дванадцятому місці, але що таке мізерна перевага над аутсайдерами в одне очко?

Особливо прикрою із вищезгаданих поразок стала остання, в матчі проти новачка УПЛ «Лівого берега». «Верес» забив першим зусиллями Степанюка, міг подвоїти перевагу, якби Гайдучик з пенальті вдарив трохи нижче, ніж в поперечину, але натомість в другій половині другого тайму пропустив тричі та сенсаційно поступився. Внаслідок цього тренер команди Олег Шандрук сказав, що у команди проблеми у завершальній фазі. Їх не вирішує навіть підписання досвідченого Степанюка, хоча до нього питань якраз небагато.

Приємні новини надійшли до команди у зв'язку із проблемами «Інгульця» - на матч 7 туру не доведеться їхати у Петрове, оскільки гра пройде у Рівному через горезвісні нюанси «Інгульця» зі стадіоном.

Міжнародну паузу «Верес» заповнив матчем проти «Карпат». Товариську гру вдалося мінімально виграти завдяки голу Степанюка.

Голкіпер команди Андрій Кожухар вирішив змінити футбольне громадянство на молдовське, внаслідок чого їздив у національну збірну Молдови і допоміг молдованам здобути перемогу над Сан-Марино (1:0).

Статистика матчів

Між собою команди зіграли 17 матчів: п'ять перемог «Полісся» проти десятьох у «Вереса», ще два матчі закінчилися внічию. А от в УПЛ перевага саме в житомирян, оскільки у двох зіграних матчах вони виграли 2:0 та зіграли внічию 1:1.

Орієнтовні склади:

«Полісся»: Волинець - Майсурадзе, Віалле, Чоботенко, Михайліченко - Крушинський, Бабенко - Гуцуляк, Таллес Коста, Назаренко - Пайшао

«Верес»: Кожухар - Гакман, Вовченко, Гончаренко, Шевченко - Кучеров, Кльоц - Дахновський, Степанюк, Шарай - Гайдучик

Прогноз на протистояння:

Господарі все ж мають не розгубити ігрову форму і впевнено виграти.

Прогноз Sport.ua
Полісся
15 вересня 2024 -
18:00
Верес
Перемога Полісся 1.61 Зробити ставку
Сергій Рип'юк Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 13 вересня 2024, 22:56 30

Резо Чохонелідзе припинив співпрацю з київським клубом