ВІДЕО. Юніори Шахтаря обіграли Карпати у чемпіонаті України U-19

Гірники здобули вольову перемогу з рахунком 2:1

У матчі 6-го туру юнацької першості «Шахтар» U-19 на «Арсенал-Арені» здолав львівські «Карпати» U-19 (2:1).

Наставник «Шахтаря» U-19 Олексій Бєлік на гру з «Карпатами» U-19 обрав такий стартовий склад: Баглай діяв у воротах, Дрозд та Галонський вийшли на флангах оборони, Гарабажій та Огарков - у центрі захисту, у середині поля розташувались Сметана, Тютюнов і Цуканов, позиції вінгерів закривали Дабо та Ющенко, центрфорвард - Ломага.

Зі старту суперники задали високий темп, вступивши в обопільну боротьбу за ініціативу та обмінюючись небезпечними атаками. Дії «зелено-білих» виявилися більш вдалими, і вже на 9-й хвилині рахунок було відкрито: Гушинець увірвався до карного майданчика та завдав щільного удару, на який зреагував Баглай, але не зумів зафіксувати м'яч, і Буренко, зігравши другим темпом, відправив його в сітку воріт. «Оранжево-чорні» відразу активізувалися і почали шукати підходи до володінь Домчака. На 26-й хвилині після яскравих індивідуальних дій Тютюнов міг зрівняти рахунок, але його удар останньої митті блокував Копил. Львів'яни відповіли небезпечним ударом Тлумака зі стандарту - Баглай у падінні парирував. У наступному епізоді воротам донеччан після флангового переведення загрожував Резнік, однак півзахисник не зумів як слід підлаштуватися під удар, і м'яч зрізався з його ноги. До перерви гра проходила на зустрічних курсах, однак реальних небезпечних моментів біля воріт обох команд не виникало.

По перерві тренерський штаб «Шахтаря» U-19 здійснив подвійну заміну: замість Сметани та Гарабажія на поле вийшли Давиденко і Костюк. Другу половину активніше розпочали донеччани, намагаючись наблизитися до фінальної третини через швидкі фланги, тоді як «зелено-білі» зосередилися на контратаках, віддавши ініціативу «гірникам». На 62-й хвилині донеччани таки домоглися свого: Петрук обіграв опонента, увійшов до карного майданчика і, пробивши під поперечку, зрівняв рахунок - 1:1. Після цього карпатівці відсунули м'яч від своїх воріт і почали атакувати у відповідь, здебільшого створюючи загрозу зі стандартів. На 83-й хвилині Кокоденяк, прострілюючи до воротарського, влучив у притиснуту до тіла руку Стрільчука, за що арбітр призначив пенальті - Баглай парирував удар і зберіг рівний рахунок у грі. Через три хвилини Галонський не дозволив Буренку вийти віч-на-віч і, зігравши на перехопленні, спричинив результативну атаку: Стрільчук, обігравшись у стінку з Дабо, віддав на Цуканова, який обійшов двох опонентів у карному майданчику та вивів «гірників» уперед - 2:1. У компенсований арбітром час «зелено-білі» пішли вперед і вразили площину воріт, проте арбітр зафіксував офсайд.

«Шахтар» U-19 здобув вольову перемогу над «Карпатами» U-19 у напруженому матчі (2:). 18 вересня о 13:00 підопічні Олексія Бєліка стартують у Юнацькій лізі УЄФА. В Італії донеччани зустрінуться з «Болоньєю» U-19.

Чемпіонат України U-19. 13 вересня

Арсенал-Арена, с. Щасливе, Київська обл.

Шахтар U-19 (Донецьк) - Карпати U-19 (Львів) - 2:1 (0:1)

Голи: 0:1 Буренко (9), 1:1 Петрук (62), 2:1 Цуканов (86)

Нереалізований пенальті: Киричок (84, воротар)

Шахтар U-19: Баглай, Дрозд (Шелекета, 78), Гарабажій (Костюк, 46), Огарков (к) (Стрільчук, 62), Галонський, Сметана (Давиденко, 46), Ющенко (Петрук, 59), Тютюнов, Ломага, Цуканов, Дабо

Відеозапис матчу

Відеоогляд матчу

Микола Степанов Джерело: ФК Шахтар Донецьк
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 14 вересня 2024, 17:41 1

За інформацією Spor.ua, досвідчений спеціаліст стане головним тренером Ниви з Тернополя