Лідер схибив. Олександрія зіграла внічию з Оболонню

Сергій Шищенко в першій грі на новій посаді зупинив переможну ходу лідера чемпіонату

Черговий тур Української Прем'єр-ліги відкривало протистояння між «Оболонню» та «Олександрією». Команда Руслана Ротаня підійшла до матчу у Києві на першій позиції турнірної таблиці, здобувши чотири перемоги у чотирьох матчах. Кияни ж опинилися на останньому місці, а невдалий старт «пивоварів» у чемпіонаті спричинив відставку Валерія Іващенка, якого на тренерському містку замінив Сергій Щищенко.

Перший небезпечний момент відбувся вже на 3-й хвилині та організували його господарі поля. Тарануха праворуч увірвався до штрафного майданчика суперників, але з гострого кута не зумів пробити голкіпера. Олександрійці трохи більше володіли м'ячем, на що «пивовари» намагалися відповідати високим пресингом та швидкими контрвипадами. Вже в першій чверті матчу стався неприємний для «Оболоні» епізод: форвард Тарануха отримав травму носа і не зміг продовжити поєдинок.

Поступово олександрійці заволоділи територіальною перевагою та почали шукати простір біля штрафного майданчика «пивоварів». Змусив похвилюватися шанувальників київської команди удар Шулянського з-за меж штрафного майданчика, після якого м'яч пролетів поряд зі стійкою. Втім, кияни досить щільно оборонялися, не дозволяючи суперникам вільно почуватися на своїй половині поля.

Кияни атакували нечасто, але робили це продуктивніше. Зокрема, Єрмакову довелося демонструвати свою реакцію після удару головою у виконанні Приймака. А ближче до перерви гості створили дві хороші гольові ситуації. Філіппов на лінії штрафного майданчика обіграв опонента, і після його удару м'яч влучив у штангу. Міг відзначитися і Ковалець, який після розрізної передачі партнера пробив повз голкіпера, але не влучив у ворота.

Команди інтенсивно розпочали другу половину зустрічі, обмінюючись атаками. Олександрійці помітно додали в агресії, і це було досить гостро. Щоби якось освіжити гру своєї команди, тренерський штаб «Оболоні» провів потрійну заміну - на поле вийшли Блізніченко, Бичек та Груша. Киянам вдалося дещо відсунути гру від свого штрафного майданчика, а згодом і встановити контроль над м'ячем.

Кінцівка протистояння пройшла під акомпанемент атак олександрійців, але «пивовари» зуміли втримати нічийний результат. При цьому кияни перервали свою антирекордну пропускну серію, яка тривала 7 матчів (20 голів). У наступному турі чемпіонату «Олександрія» прийматиме «Лівий берег», а «Оболонь» проведе гостьовий поєдинок із «Шахтарем».

Наші оцінки:

«Оболонь» (заміни): Теслюк - 5,5, Блізніченко - 6,0, Груша - 6,0, Бичек - 6,0, Мороз - 6,0.

«Олександрія» (заміни): Джевані - 6,0, Мишньов - 6,0, Погорілий - 6,0, Козак - 6,0, Бєляєв - б/о.

Українська Прем'єр-ліга. 6-й тур.

«Оболонь» - «Олександрія» - 0:0

Попередження: Вітенчук, 58, Мединський, 76 - Філіппов, 31, Мартинюк, 56

«Оболонь»: Федорівський - Стасюк, Карась, Приймак, Грисьо - Вітенчук (Мороз, 72) - Суханов (Блізніченко, 54), Черненко, Слободян (Груша, 54), Мединський - Тарануха (Теслюк, 13, Бичек, 54).

«Олександрія»: Єрмаков - Мартинюк, Шабанов, Кампуш, Кравченко - Шостак (Джевані, 46), Калюжний, Ковалець (Погорілий, 62) - Шулянський (Мишньов, 46), Філіппов (Козак, 62), Безерра (Бєляєв, 89).

Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ).

Стадіон: «Оболонь-Арена» (Київ).

Удари (у площину): 6 (3) - 13 (0)
Кутові: 6 - 2
Офсайди: 3 - 4.

ОБОЛОНЬ - ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 24°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 13 вересня 2024, 20:02 99

Сергій Шищенко в першій грі на новій посаді зупинив переможну ходу лідера чемпіонату

Коментарі