Орест ТЕРЕЩУК: «Одна з наших переваг в тому, що ми маємо ширину складу»

Капітан збірної України – про матч із Ізраїлем

Капітан чоловічої збірної України з тенісу Орест Терещук у коментарі Sport.ua розповів про підготовку до матчу Першої Світової групи Кубка Девіса проти команди Ізраїлю.

Зустріч відбудеться 13-14 вересня на відкритих хардових кортах Herodotou Tennis Academy у Ларнаці (Кіпр). У п'ятницю початок матчів о 18:00 за Києвом.

- Як українську команду прийняли на Кіпрі? Які погодні умови перед матчем?
- Прийняли добре, організацією займалась ізраїльська сторона у співпраці із Кіпрською тенісною федерацією. У нашому розпорядженні було достатньо кортів гарної якості.

У Ларнаці зараз дуже спекотно, висока вологість, вдень знаходитися на вулиці досить важко.

- Є якась специфіка під час гри на нейтральній території? Хоча збірна України вже мала б звикнути до цього.
- Дійсно, ми вже звикли. Єдине, що цей матч буде проводитися без глядачів, щоб не було провокацій.

- Вболівальників цікавить, чи викликався до збірної Вадим Урсу, який нещодавно став першою ракеткою України?
- Я мав контакт з Вадимом. Як бачите, його немає в збірній на цьому матчі. Коментувати я б не хотів.

- У якій формі прибули на цей матч Віталій Сачко, Олександр Овчаренко, Олексій Крутих і Владислав Орлов?
- У Віталія і Олександра форма зараз краща, результати в останні місяці також. На тренуваннях вони також мали кращий вигляд. Одна з наших переваг в тому, що у нас є ширина складу. Тому Олексій з Владом готуються на суботу. Звісно, будемо дивитися і на результати першого ігрового дня.

- Як оціните склад команди суперників?
- Вони подібні до нашої команди. І вони, і ми відрізняємося від інших команд на цій стадії, адже рейтинг наших гравців нижчий. Я спілкувався з багатьма людьми, бачив достатньо матчів і можу зробити висновок, що ізраїльські гравці, як і наші, на жаль, чи, на щастя, в матчах Кубка Девіса показують вищий клас гри, ніж на індивідуальних турнірах.

Ішай Оліель був дуже сильним і перспективним юніором, я добре його пам'ятаю. Поки що його кар'єра складається не так, як очікувалось тоді. Але на матчах Кубка Девіса він демонструє високий рівень.

Є також Даніель Цукерман, який більше грає в парі, але і в одиночці здатен на сюрпризи. Його партнер у парі, Рой Степанов, теж на тренуваннях мав досить солідний вигляд.

- Зі складом українською парної комбінації вже визначилися?
- Поки що заявлені Ілля Білобородько і Олексій Крутих, але в нас є декілька варіантів. Є прогнозовані, а є запасні. Подивимося, в якому стані будуть наші тенісисти після сьогоднішніх матчів. Я маю можливість за години до початку парного матчу без зазначення причини змінити склад.

- Як щодо Дениса Молчанова і Владислава Манафова?
- Ситуація без змін.

- Ви зіграли перший одиночний матч за збірну України у 1999 році саме у протистоянні з командою Ізраїлю. Можливо, поділитеся спогадами про той поєдинок?
- Зараз мурашки по шкірі пішли. Пам'ятаю той поєдинок досить добре, дуже хвилюючий для мене. Іміджевий матч проти Ноама Окуна, який був більш досвідчений і на той момент вищий за класом. Я боровся, але шансів було мало (3:6, 5:7 - прим.).

- Вам більше подобався старий формат проведення матчів Кубка Девіса, чи той, що є зараз?
- Той, що був раніше, більше згадується із ностальгією. Я розумію, що формат, який є зараз, - він правильніший. Стало більш прогнозовано по часу і динамічно. А ті матчі могли тривати по 5 годин, для глядачів і телевізійних трансляцій це було накладно.

Володимир Клепач Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 13 вересня 2024, 13:30 37

У команді Сергія Реброва на турнірі в Німеччині було не все нормально з дисципліною