«Натуралізуємо Мессі та Роналду?» Експерт висловився про відставку Реброва

В'ячеслав Грозний вважає, що до результатів збірної не треба ставитися так агресивно

Відомий український тренер В'ячеслав Грозний висловився щодо можливої відставки головного тренера національної збірної України Сергія Реброва після поразки в матчі 2-го туру Ліги націй проти національної команди Чехії (2:3):

«Покинути команду - це найпростіше рішення. Написав заяву й гора з плечей, живеш собі звичайним життям. Ребров - кваліфікований клубний тренер. У національній команді суттєво інший підхід. Тут свою філософію, свої задумки, реалізувати себе значно важче. У збірну приїжджають гравці з різних клубів, де відмінна від інших побудова гри, інший тренувальний процес, підготовка йде за іншими лекалами. Потрібно мати терпіння. Ребров працює з командою трохи більше року. Це не такий великий час. Тому не треба так агресивно ставитися до нього.

Тренер збірної - це вся країна, яка або пишається тим, що є результат, або дивується, що його немає. Це особливість нашої професії.

Дешаму також ставили питання про відставку після поразки від Італії, мовляв, у Зідана краще виходитиме. Тренер французів спокійно довів, що не заперечує. Але в нього є контракт, з поразки катастрофи не робить. Врешті будь-яка команда поступається. Так само свого часу знімали Спаллетті в Італії.

Немає в нас зараз Шевченка у нападі, який мішок м'ячів назабиває. Таке покоління, що креативних гравців більше в півзахисті. Шапаренко, Мудрик, Судаков, Ярмоленко, Зінченко… Чи дайте Реброву чотирьох Забарних у захисну ланку, і гра засяє зовсім іншими барвами.

І, врешті, якщо Ребров піде - що далі, хто далі? Легше стане? Що може кардинально змінитися - з'являться нові гравці, натуралізуємо Мессі і Роналду? Треба об'єктивно дивитися на такі речі. Так, результату поки що немає. Він не влаштовує не тільки вболівальників, а й тренерський штаб. У кожному матчі ми пропускаємо не менше двох м'ячів. Допускаємо системні помилки, навіть біля свого штрафного, є проблема в стандартах. І не реалізовуємо все, що створюємо біля воріт суперників».

Дмитро Вербинський Джерело: Футбол 24
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 11 вересня 2024, 22:43 1

«Бешикташ» хотів купити українця влітку

Коментарі