Андрій ПОЛУНІН: «До відставки Реброва справа не дійде»

Колишній півзахисник збірної України розповів про гру синьо-жовтих проти чехів

В другому турі Ліги націй футбольна збірна України поступилася в Празі чехам - 2:3.

Колишній гравець національної збірної України Андрій Полунін в розмові з кореспондентом Sport.ua розповів, чому підопічні Сергія Реброва зазнали другої поразки поспіль в цьому престижному турнірі:

- Аналізував стартовий відрізок у виконанні української збірної й впіймав себе на думці, що десь це вже було: відсутність стабільності, погані перші тайми, жахливі помилки в обороні, що знову заганяємо себе в глухий кут, звідки відчайдушно намагаємося викарабкатись. В останні роки для української збірної це вже тенденція.

- І все ж, в порівнянні з першим матчем з Албанією, Ви хоч якісь зрушення на краще помітили?
- Вчора всі очікували тотальної переваги господарів на «другому поверсі». Цього не сталося завдяки надійній підстраховці біля своїх воріт. Ба більше, Владислав Ванат та Георгій Судаков забивали головою, а ще одного разу союзником чехів стала поперечина після виграної Іллею Забарним повітряної дуелі.

Другий позитивний момент, що наші додавали в інтенсивності і в останні 20 хвилин диктували умови й мали всі шанси врятуватися від поразки. Значить з функціональною підготовкою все було гаразд.

Де наступили на ті ж граблі? В захисті, коли банально не зустрічали суперника, а обмежувалися роллю спостерігача. Це було особливо помітно, коли господарі відзначилися вдруге, хоча удар гравця господарів можна було спокійно заблокувати.

- Незважаючи на вчорашню поразки, когось серед українців можна виокремити?
- Доволі активним був Михайло Мудрик, але його ККД був мізерний. Йдеться, як про його удари, котрим бракувало точності, так й передачі партнерам, які часто не знаходили адресата. Якщо когось й можна похвалити, так це Віктора Циганкова, який вийшов на заміну наприкінці поєдинку, проте встиг асистувати Георгію Судакову, а ще двома його націленими передачами гості не скористалися.

Проте в футболі гра триває, як мінімум, 90 хвилин основного часу й гору бере той хто демонструє збалансованість й непоступливість в досягненні мети. Так, як це в Лізі націй роблять грузини, самовіддачі яких можна лише позаздрити.

- В наступному турі саме перемога над грузинами може допомогти українцям зберегти «прописку» в Лізі націй В.
- Щоб кинути виклик грузинській збірній нинішнього зразка, треба, передусім, продемонструвати характер, бо вона згуртована, в ній чудовий мікроклімат, в чому заслуга тренерського штабу. Є й лідери, які в скрутну хвилину беруть гру на себе. З цим у нас якраз й проблеми.

Відступати нашим уже нікуди. В жовтні в бій повинні піти тільки ті, що перебувають в найкращій спортивній формі. Ще можна надолужити згаяне. Проте у випадку поразки з грузинами пониження в класі стане реальністю.

- Після двох поразок поспіль в ЗМІ розгорілися ціла дискусія стосовно змін на тренерському містку української збірної.
- А що, є ким замінити Сергія Реброва? Можливо, Мироном Маркевичем з його вмінням знаходити спільну мову з «зірками». Але я переконаний, що до відставки справа не дійде, хоча відчувається, що Сергію Реброву потрібні більш кваліфіковані помічники.

Раніше півзахисник донецького «Шахтаря» та збірної України Георгій Судаков у себе в соцмережах прокоментував поразку команди Сергія Реброва з рахунком 2:3 від Чехії в другому турі Ліги націй.

Олег Дідух Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 11 вересня 2024, 00:04 6

Нагороду отримав Владислав Ванат

Коментарі