Півн. Ірландія U-21 – Україна U-21. Прогноз і анонс на матч Євро-2025

Потрібно зробити те, що не змогли прямі конкуренти

У вівторок, 10 вересня, в Балліміні на стадіоні «Балліміна Шоуграундс» відбудеться матч чотирнадцятого туру групового етапу кваліфікації чемпіонату Європи U-21 з футболу в рамках групи F, у якому зіграють Північна Ірландія та Україна. Стартовий свисток рефері Олівера Рейтали з Фінляндії пролунає о 21:45 за київським часом.

Північна Ірландія U-21


Про майбутнього суперника ми знаємо достатньо і водночас нічого. Із Північною Ірландією в різних вікових групах Україна зустрічається досить часто і не завжди ці матчі залишають по собі приємні враження. Як, наприклад, гра першого кола в поточному відбірковому циклі, у якій ми перемогли з рахунком 1:0 і вирішальним голом наприкінці зустрічі, а після фінального свистка довелося навіть трохи помахати кулаками, відстоюючи результат.

Але тут нічого не поробиш - такою вже є команда 60-річного Томмі Райта, який у своїй професійній кар'єрі футболіста зіграв за незліченну безліч англійських клубів, проте найбільше - за «Ньюкасл». Вочевидь, цей фахівець знайомий із психологією того самого класичного жорсткого футболу Англії періоду кінця минулого століття, коли Прем'єр-лігу ще тільки починали формувати.

Однак у поточному скликанні Північна Ірландія знову обходиться без гучних проспектів. Найбільш високо оцінений її гравець - нападник Дейл Тейлор із «Вігана» за умовні 750 тис. євро з 3 голами за 10 матчів у цій віковій групі, але в поточній кампанії він ще вирізнявся, бо більшу її частину провів із національною збірною. І на цьому все - звідси і передостаннє місце в нашій відбірковій групі не викликає подиву. Гірше тільки Азербайджан.

Україна U-21


Здавалося б, у грі проти такого суперника наша молодіжна збірна має бути супер-фаворитом. Але Англія теж про себе так думала, проте чотири дні тому вже гостювала на цій арені і завершилося це принципове протистояння взагалі без голів (0:0). На секундочку, «три леви» - команда з 32 забитими м'ячами за сім матчів до цього, тоді як у «синьо-жовтих» майже вдвічі менше.

Однак ця Україна Унаї Мельгоси бере своє за рахунок іншого. Зіграний колектив, який багато чого пережив і в молодших вікових категоріях, але з приходом іспанського фахівця минулого літа всі ці малюнки набули нового сенсу. Це тоді було «потішно» вважати прищеплення «іспанської» моделі зусиллями Руслана Ротаня чимось абсолютно недоречним для України, але подивіться зараз на «Олександрію» і на цю молодь - ось, де результат. І красива гра, певна річ.

Сім перемог із семи матчів - якщо зараз зануритися в історію наших кваліфікацій різного віку, то такий результат доведеться шукати дуже довго. Відносно багато голів - понад 2,5 за матч, при цьому лише три пропущених, хоча в суперниках були доволі агресивні команди із Сербії, Люксембургу, Азербайджану і тієї ж Англії. Але на 21 очку наш шлях точно не закінчується. Англійці відстають лише на два бали і мають на один зіграний матч більше, а попереду ще матч-відповідь проти них. Хотілося б підійти до нього без зайвих «пригод».

Історія зустрічей


Футбольні шляхи Північної Ірландії U-21 та України U-21 раніше перетиналися 6 разів у рамках кваліфікації чемпіонатів Європи та Меморіалу В. Лобановського. Спостерігається перевага за кількістю перемог з боку України - 4 успішні ігри проти однієї перемоги Північної Ірландії, а ще один матч завершився внічию. Різниця голів - 11:4. Найбільша перемога Північної Ірландії - 1:0 (2020), України - 3:0 (2020) та 4:1 (2008). Команди востаннє грали між собою у вересні минулого року, коли на стадіоні «Національний тренувальний центр» у Попраді (Словаччина) гол Віталія Романа приніс перемогу Україні (1:0).

Феміда


Головним арбітром майбутньої гри стане 30-річний фінлянець Олівер Рейтала з Гельсінкі, який на своєму рахунку має вже 3 матчі в рамках кваліфікації Ліги конференцій УЄФА. Боковими рефері стануть Юкка Хонканен і Оллі Янтунен, а резервним арбітром відпрацює Антті Мунукка. На матчі буде відсутня система VAR. У Рейтали немає досвіду проведення матчів за участю збірних або команд із Північної Ірландії та України будь-якого віку.

Орієнтовні склади

Північна Ірландія U-21: Чарльз - Стюарт, Форбс, Фогарті, Доннеллі, Девлін - Девенні, Келлі - Робінсон - Тейлор, Маккіран.

Україна U-21: Нещерет - Смоляков, Батагов, Салюк, Крупський - Ярмолюк, Рубчинський - Волошин, Очеретько, Квасниця - Краснопір.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що наша команда повинна знову зіграти на максимальний результат.

Прогноз Sport.ua
Північна Ірландія U21
10 вересня 2024 -
21:45
УКРАЇНА U21
Перемога України 1.56 Зробити ставку
Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 вересня 2024, 14:12 0

Анатолій переїхав до Португалії із «Шахтаря» влітку минулого року