З великим відривом. Названо найбільш високооплачуваного спортсмена України

Усик випереджає Зінченка та Мудрика

Відоме видання Forbes підрахувало доходи українських спортсменів, а найоплачуванішим у рейтингу став боксер Олександр Усик, який за останній рік заробив 54 мільйони доларів.

Повідомляється, що йдеться про гонорари та призові. Цього року Усик провів поєдинок проти Тайсона Ф'юрі за всі титули суперважкої ваги. Наприкінці року заплановано бій-реванш (не враховано у цьому підрахунку).

Другим найоплачуванішим українським спортсменом названо гравця «Арсенала» Олександра Зінченка з зарплатою 10 мільйонів доларів на рік. Топ-3 замикає вінгер «Челсі» Михайло Мудрик - 6,6 мільйона доларів.

У топ-5 входять ще два футболісти - Анатолій Трубін (4,2 млн доларів) та Артем Довбик (3,9 млн доларів). На шостому місці знаходиться боксер Василь Ломаченко, який цього року провів один бій, завоювавши титул IBF легкої ваги.

Відзначимо у списку баскетболістів НБА Святослава Михайлюка та Олексія Леня, а також тенісисток Еліну Світоліну та Марту Костюк.

Михайлюк після успішного сезону в «Бостоні» підписав перший у кар'єрі великий контракт - з клубом «Юта Джаз». А Лень переоформив контракт з «Сакраменто».

У топ-15 входять 9 футболістів, два боксери, два баскетболісти та дві тенісистки.

Список Forbes найбільш високооплачуваних спортсменів України

Іван Зінченко Джерело: Forbes Україна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 09 вересня 2024, 16:10 52

Тренер упевнений, що треба продовжувати грати у місті

Коментарі