Усик і ще топ-9 українських супертяжів за версією Boxrec

Блогер Sport.ua Олександр Левчук – про тих, хто прийде на зміну абсолютному чемпіону

Олександр Усик - непереможний чемпіон, справжня гордість України та світового боксу, який утримує титули у надважкій вазі. Однак, питання про наступного лідера в цьому дивізіоні серед українців залишається відкритим. Ймовірно, найближчим часом нової зірки рівня Усика не з'явиться, але це не означає, що в українському боксі немає перспектив.

Є кілька бійців, які активно розвиваються та можуть претендувати на високі досягнення. Представляємо вам добірку топ-10 українських боксерів надважкої ваги за версією Boxrec.

Олександр Усик

Рекорд: 22-0, 14 КО
Титули: Абсолютний чемпіон світу в першій важкій вазі, чемпіон світу в надважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF, IBO.

Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Усик

Усик є головною зіркою українського та світового боксу. Українець став абсолютним чемпіоном світу у двох вагових категоріях і має у своєму активі перемоги над найкрутішими боксерами крузервейту та хевівейту. Вже зараз можна впевнено казати, що Усик вписав своє ім'я в історію світового боксу, а його досягнення найближчим часом навряд чи хтось зможе повторити.

Олександр Захожий

Рекорд: 19-0, 15 КО
Титули: діючий чемпіон Європи за версією EBU

instagram.com/zakhozhiy_alexandr. Олександр Захожий

Захожий відомий своїми габаритами, сильним ударом та вражаючою серією перемог, більшість з яких були достроковими. У минулому поєдинку Захожий здобув титул чемпіона Європи, перемігши німця Граніта Шалу, який на той момент мав 15 перемог і жодної поразки. Скоріше за все, в наступних кількох боях українець проведе декілька захистів титулу, що підніме його у рейтингах та наблизить до можливості провести бій за титул чемпіона світу.

Владислав Сіренко

Рекорд: 21-0, 18 КО
Титули: Чемпіон WBC Asia, чемпіон WBO Asia Pacific

MixedZone. Владислав Сіренко

Один із найперспективніших українських суперважковаговиків, який, напевно, заслуговує бути на 2-му місці в рейтингу українських боксерів хевівейту. Він відомий своєю технікою і вражаючим відсотком нокаутів. У своєму послужному списку Сіренко має перемоги над Алєксандром Устіновим, Андрієм Руденком, Денисом Бахтовим та Камілем Соколовським. З початком повномасштабної війни в кар'єрі Сіренка почались невдачі: травма біцепса, простої між боями, поєдинки зі значно більш слабкою опозицією. Нещодавно в кар'єрі Сіренка почалися позитивні зміни. Українець підписав контракт з одним з найвпливовіших промоутерів - Френком Ворреном, який працює з багатьма зірками хевівейту, серед яких Тайсон Ф'юрі, Даніель Дюбуа, Джозеф Паркер, Дерек Чісора та інші. Тож, очікуємо від Сіренка яскравих боїв з топами, тим більше, що Влад давно заслуговує боксувати з зірками профі-боксу.

Віктор Вихрист

Рекорд: 12-1, 8 КО

PBC. Віктор Вихрист

Колишній чемпіон Європи серед аматорів, який успішно перейшов у професійний бокс, де здобув перемоги над відомими суперниками, такими як Кевін Джонсон, Франклін Лоуренс і Яго Кіладзе. У 2023 році українець зазнав поразки від Ленієра Перо (11-0, 8 КО). Останній поєдинок Віктора відбувся в лютому 2024 року в Німеччині, де він переміг аргентинця Маркоса Антоніо Аумаду технічним нокаутом у четвертому раунді. Вихрист володіє потужним джебом і чудовою технікою, що нагадує стиль Володимира Кличка. Українець продовжує активно розвиватися в професійному боксі і має всі шанси стати одним з провідних бійців надважкої ваги у світі.

Цотне Рогава

Рекорд: 9-0, 7 КО

НОК. Цотне Рогава

Потужний і агресивний боєць, який активно розвиває свою кар'єру в надважкій вазі. До початку кар'єри в професійному боксі Рогава досить успішно виступав в аматорському боксі. Він був членом національної збірної команди України, брав участь в Олімпійських іграх-2020. Також Рогава був чемпіоном у кікбоксингу та чемпіоном світу з Муай Тай у важкій вазі. Його стиль відрізняється агресивністю та силою. Наступний бій українця заплановано на 28 вересня. Суперником Рогави стане американець Александр Флорес (19-4-1, 17 КО)

Андрій Новицький

Рекорд: 12-0, 10 КО

Instagram. Андрій Новицький і Чжан Чжилей

Молодий талант, який стрімко піднімається в рейтингах. У липні 2024 року Новицький здобув титул WBC International, нокаутувавши Кіта Райделла Мейса-молодшого в першому раунді. Українець також виступав у андеркарді поєдинку Джошуа - Нганну в Саудівській Аравії, де здобув технічну перемогу над Хуаном Торресом​.

Ігор Шевадзуцький

Рекорд: 11-2, 9 КО

nstagram. Ігор Шевадзуцький

Відомий агресивним стилем і потужними ударами Шевадзуцький поступово робить собі ім'я на міжнародному рівні. Має в своєму активі перемогу над міцним середняком Камілем Соколовським. Поступався українець лише Мартіну Баколе достроково та Кубрату Пулєву одноголосним рішенням суддів. Як складеться кар'єра Шевадзуцького, складно прогнозувати, але ми точно ще не раз побачимо його в ринзі з відомими суперниками.

Андрій Руденко

Рекорд: 36-7, 22 КО

Getty Images/Global Images Ukraine. Джаред Андерсон і Андрій Руденко

Досвідчений ветеран, який має великий послужний список боїв проти сильних суперників, кожному з яких створював проблеми у ринзі. Руденко є відомим своїми поєдинками проти топових боксерів світу, таких як Алєксандр Повєткін та Агіт Кабаєл. Одним із найбільших досягнень у його кар'єрі було завоювання титулу WBC International Silver у 2016 році. Руденко неодноразово входив у світові рейтинги WBA, WBO, IBF і WBC​ Продовжує активно виступати на професійній арені і вже 28 серпня українець проведе бій проти непереможного британця Джонні Фішера.

Олександр Гриців

Рекорд: 7-0, 6 КО

B1 Boxing

25-річний боксер зі Львова, який є одним із перспективних представників українського боксу. У своїй аматорській кар'єрі він здобув низку значущих перемог, зокрема, став переможцем Міжнародного турніру Acropolis Cup в Афінах у 2022 році.

На професійному ринзі Гриців дебютував у грудні 2021 року в шоу від ULions Boxing Promotions. Наразі Гриців на контракті в нещодавно заснованій промоутерській компанії KO Promotion, яка успішно провела у Львові два міжнародних боксерських шоу. 14 вересня Гриців проведе свій 8-й поєдинок у третьому шоу від KO Promotion, де його поєдинок стане головною подією вечора.

Дмитро Безус

Рекорд: 10-2, 5 КО

Instagram. Дмитро Безус

Дмитро Безус перейшов у профі-бокс після успішної кар'єри в тайському боксі та К1, де він ставав чемпіоном світу та Європи. У профі-боксі Безус непогано стартував, але в останніх двох поєдинках українець зазнав двох дострокових поразок від проспектів суперважкої ваги. До речі, Безус програвав Джонні Фішеру, з яким 28 вересня боксуватиме Андрій Руденко.

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 вересня 2024, 18:50 15

Влітку нинішнього року Ярослав вкотре попрощався із «Шахтарем»