Скаут: «В Італії критика Довбика наростає від матчу до матчу»

Відомий скаут висловився про переїзд екс-форварда «Жирони» до Італії

Скаут Алекс Великих в інтерв'ю Sport.ua поділився своєю думкою щодо перспектив українського нападника «Роми» Артема Довбика в Серії А.

- Артем Довбик влітку перейшов у «Рому». Як вважаєте, чому головний тренер команди Даніеле Де Россі так боровся за українця?
- Артем Довбик у Серії А - це факт, який міг статися ще до переходу в іспанську «Жирону». Ось уже пару років як італійські клуби предметно цікавилися українським центрфорвардом, проте з різних причин цей трансфер вдалося провести лише цього літа.

Рома загалом та її головний тренер Де Россі справді боролися за українця після його надзвичайно вдалого сезону в Ла Лізі. Пояснити, чому саме «Рома» і чому настільки сильно його хотів молодий головний тренер, досить непросто, але якщо підвести це під одну фразу, то пояснення таке - великий, забивний, швидкий центрфорвард, який перебуває на зорі своїх років і за такі гроші - це вдала покупка для клубу.

- Довбик провів уже три матчі за «Рому», але поки не відзначився забитим м'ячем. На ваш погляд, у чому причина безгольової серії?
- Забивати в Іспанії та забивати в Італії - це велика різниця. Багато гравців справедливо вважають Серію А складним чемпіонатом, можливо, занадто насиченим тактично та менш видовищним через це, але це такий ось майстер-клас для нападників і центральних захисників.

Чемпіонат, у якому якщо форвард забиває - «потрапляє в подвійну цифру», як кажуть в Італії, то це означає сертифікацію його класу.

Напередодні першого матчу були величезні очікування від Довбика, і ці очікування, гадаю, є стримуючим фактором. Якби Артем забив у першій же грі, то, думаю, він забивав би і в двох інших матчах. Але не забивши і отримавши критику журналістів, яка наростає від матчу до матчу, важливо зараз, не читаючи пресу, просто виходити і забивати.

Але тут потрібно відзначити і факт того, що сама «Рома» не є сформованим колективом зі стійкими зв'язками, ситуація з Дібалою також впливала. Та й той момент, як зможуть грати разом три гравці атаки з домінуючою лівою ногою, думаю, також впливає.

- Такий старт не позначиться на тому, що Де Россі може довірити місце в атаці іншим футболістам?
- Виходячи з інтерв'ю тренера, можна вважати, що в Артема, як і раніше, вірять, якби не ушкодження, то, гадаю, поїздка до збірної допомогла б і емоційно Артему збити напруження емоцій.

Якщо фізичний стан гравця не завадить його виходу на поле, то, думаю, місцем у старті, щонайменше, у наступних двох матчах у Артема буде, а там, звісно, якщо заб'є, то й не поступиться місцем у старті.

- Як ви вважаєте, Довбику підходить італійський футбол і стиль «Роми»?
- Вважаю, що Артем підходить під стиль Серії А, також, утім, як і в Бундеслізі він би знайшов себе. Але вже зараз зрозуміло, що легкість гри проти захисту суперників, як це було в Ла Лізі, потрібно забувати і налаштовуватися на те, що він отримує в чемпіонаті Італії.

Незважаючи на не найкращий старт, продовжую вважати, що Довбик буде забивати, буде це робити в «Ромі» й регулярно. У подвійну цифру він потрапить точно.

- Нещодавно українець потрапив до списку претендентів на «Золотий м'яч». Таке визнання може надихнути Артема? І як в Італії відреагували на цю новину?
- Так, через 18 років український футболіст потрапив до списку претендентів на престижну премію «Золотий м'яч», і це вже саме по собі досягнення, про яке варто говорити.

Але в Італії поставилися до цього більш спокійно, і думаю, тут справа не тільки в тому, що немає жодного італійського футболіста серед номінантів, про що в негативному плані багато говорять в Італії, а й у тому, що Довбик для Серії А поки що - нерозкритий потенціал. Якби новина про включення Артема до списку претендентів збіглася б із новинами про забиті Артемом голи за «Рому» в перших трьох турах, то й ефект був би іншим.

Раніше колишній тренер «Динамо» і збірної України Йожеф Сабо розповів, чи сильно позначилася втрата Михайла Мудрика та Артема Довбика на грі національної команди в матчі Ліги націй проти Албанії.

Андрій Писаренко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 вересня 2024, 19:11 8

Кияни впевнено переграли Полісся Ставки з рахунком 8:1

Коментарі