Румунія – Литва. Прогноз і анонс на матч Ліги націй

Поєдинок відбудеться 9 вересня о 21:45 за Києвом

9 вересня на «Стяуа» пройде матч 2-го туру Ліги Націй, в якому збірна Румунії зустрінеться зі збірною Литви. Поєдинок розпочнеться о 21:45 за київським часом.

Румунія

Команда останнім часом частіше розчаровувала, ніж тішила. І не дарма вона зараз грає в дивізіоні С Ліги Націй - минулий розіграш турніру був провалений, і триколірні посіли останнє місце у своїй групі. Але потім був чудовий торішній відбір, коли румуни набрали за 10 матчів 22 очки і на 5 випередили фаворита, Швейцарію, вигравши перше місце у своїй групі. Так, потім знову були невиразні контрольні поєдинки аж до 0:0 з Ліхтенштейном. Натомість у Німеччині розпочали з 3:0 проти номінального фаворита України. Це й стало запорукою успіху: після поразки Бельгії стало зрозуміло, що за нічиєї у поєдинку проти Словаччини обидві пройдуть у плей-оф - і випадково зіграли 1:1. Ось тільки потім нідерландці розгромили суперника 0:3 вже у 1/8 фіналу. Після цього зняли Йорденеску та покликали свою легенду, Мірчу Луческу. Досвідчений Містер дебютував заново (попередній старт був 38 років тому!) з поїздки до Косова - та розгромної, 3:0, перемоги там.

Литва

Збірна досить насичено проводила нинішній рік. У березні вона двічі обіграла з ідентичним рахунком 1:0 Гібралтар, зберігши право виступати в дивізіоні С. На початку літа жовто-зелені були учасниками традиційного Балтійського кубка і, вигравши 2:0 у Латвії, у фіналі тільки по пенальті поступилися Естонії. Втім, це були поєдинки проти інших аутсайдерів. А так литовці здебільшого не особливо успішні - у минулорічному відборі вдалося зібрати 6 очок у 8 поєдинках, що принесло передостаннє місце у групі. Починаючи виступи у Лізі Націй, підопічні Янкаускаса з Кіпром не впоралися вдома, пропустивши на 34-й хвилині та нічим не відповівши.

Статистика особистих зустрічей

Статистика цікава: після п'яти перемог поспіль триколірних, вони програли литовцям 2008-го. І знову далі все вигравали румуни - ось уже чотири рази поспіль.

Прогноз

Букмекерські контори не чекають боротьби від прибалтів, що явно слабші й грають у гостях. Ставимо на перемогу сторони, що приймає, з форою -1,5 гола (коефіцієнт - 1,85).

Данііл Агарков Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 вересня 2024, 16:57 14

Експерт упевнений, що нинішній наставник синьо-жовтих допрацює свій контракт до кінця