ФОТО. Не підготовка, а треш. Мажула взяла срібло Паралімпіади у веслуванні

Це 80-та нагорода української команди на змаганнях у Парижі

Українська веслувальниця Марина Мажула принесла Україні другу медаль Паралімпіади-2024 у веслуванні на байдарках та каное - срібло у фіналі змагань на 200 метрів на байдарках-одиночках у класі KL1.

Паралімпіада-2024 стала другою у кар'єрі для спортсменки. До цього на Іграх-2020 у Токіо Марина також виборола срібло у 200-метрівці, показавши час у 54.80 сек. До фіналу ж паризької Паралімпіади спортсменка відібралась напряму за результатами кваліфікаційного заїзду, який виграла з часом 54.85 сек.

У фінальному заїзді українка стартувала із ще 7 спортсменками, серед яких була і чемпіонка Токіо-2020 - німкеня Едіна Мюллер. У підсумку Мажула посіла другу позицію, поступившись лише представниці Чилі Катерінн Воллерман - однією секундою.

Срібна нагорода Марини Мажули стала 80-ю для України на Паралімпіаді-2024 у Парижі. Цей вид спорту також є 10-м, ювілейним, у якому Україна здобула медаль на Іграх. Спортсменка розповіла про враження від виступу на других Іграх у кар'єрі та порівняла змагання з японською Паралімпіадою.

Марина Мажула: «Якщо у Токіо зіграла моя емоційна напруга, і я трішечки емоційно не змогла впоратися та викластися на всі 100%, то у [Парижі] я виклалася на всю, була більш підготовлена. Це моя друга Паралімпіада, тож я була готова як емоційно, так і фізично. Трішки підвела погода, у попередньому заїзді вона була спокійніша, і навіть не було думки, що я не доїду, чи не зможу повноцінно доїхати. Все було чесно, я виклалася на всі 100%. Срібло - значить срібло.

Чи відрізняються емоції у порівнянні з Токіо? Так, там я була повністю націлена на золото і не сприймала іншу медаль як нагороду. Зараз я спокійна. Це паралімпійське срібло, не медалька якась за чемпіонат світу чи Європи. Люди приїжджають більш підготовленими й не можуть отримати медаль, бо з'являються набагато сильніші спортсмени, більш підготовлені. З'являється емоційна частина - так буває. Срібло - це так само добре.

Звичайно, шлях був важчим. Коли ти тренуєшся і над тобою летять ракети, або бомблять Дніпро, а ти знаходишся на воді й під час тренувань не знаєш, що тобі робити - вибачте, але це була найважча підготовка, яка могла бути.

Ми або постійно в Дніпрі сиділи й тренувалися, або за кордон нас намагалися вивезти, щоб ми хоча б трішечки заспокоїлися та попрацювали за нормальних умов. А не так, що ти сидиш у Дніпрі, немає світла, немає як їсти приготувати, якісь елементарні побутові речі. Це не підготовка була, просто треш».

Марина Мажула - 41-річна спортсменка паралімпійської збірної України, представниця Волині. П'ятиразова чемпіонка світу з паравеслування на байдарках у 2018, 2019, 2021, 2022 та 2023 роках. Срібний призер змагань у 2024 році. Дворазова переможниця європейської першості (2023, 2024), бронзова медалістка 2023.

Паралімпійські ігри 2024

Париж (Франція), 8 вересня

Веслування на байдарках і каное. Байдарка-одиночка, жінки, 200 м. Фінал (клас KL1)

Микола Степанов Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 08 вересня 2024, 11:28 5

Нік неоднозначно прокоментував стосунки Янніка та Анни Калінскої