Карлос САЙНС – про відхід з Феррарі, Хемілтона і перехід до Вільямса

Гонщик не виключає, що повернеться до Феррарі в майбутньому

Пілот Феррарі Карлос Сайнс після домашнього для команди Гран-прі Італії поговорив з журналістами з приводу останнього сезону у складі Скудерії та бажання зберегти задоволення від перегонів.

«У нас у календарі стільки гонок, що іноді це може перетворитися на рутину, але я намагаюся підтримувати яскраві емоції. Ти - пілот Феррарі на Гран-прі Італії. Такі моменти слід цінувати. Впевнений, маленький я просто не повірив би, що він їхатиме по автодрому Монца в боліді Феррарі».

Перед стартом сезону Сайнс дізнався, що у 2025 році його замінить Льюїс Хемілтон, а іспанцю доведеться піти. У результаті лише влітку гонщик визначився з новою командою - Карлос підписав контракт з Вільямсом, хоча мав інші варіанти.

«Звичайно, нинішній сезон не був ідеальним. Ти завжди хочеш мати гарантії на новий сезон, а їх у мене довгий час не було. Я вибрав Вільямс. Це історична команда, яка має бачення того, як повернутися на топ-позиції. Це було важливо для мене. Те, що я йду з Феррарі, не проблема в мені чи в команді. У Феррарі приходить 7-разовий чемпіон світу, і мені довелося віддати йому своє місце».

«У мене немає поганих почуттів чи образи щодо команди. У мене попереду ще 5-10 років кар'єри, навіщо зачиняти двері можливого повернення? Я вважаю, що якщо ти одного разу став пілотом Феррарі, то ти назавжди залишаєшся пілотом Феррарі. Ніхто в мене цього забрати не може».

«Я отримував велике задоволення від усіх сезонів у Феррарі, і отримуватиму задоволення від нинішнього доти, доки він триває», - сказав Сайнс.

Іван Зінченко Джерело: The Athletic
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 вересня 2024, 07:34 8

Що ж такого Ребров та Вісенте Гомес говорили гравцям?