Драматичний фінал. Трамп завоював трофей Мастерса у Саудівській Аравії

Долю фіналу проти Марка Вільямса було вирішено в остан

Англійський снукерист Джадд Трамп у фіналі здобув перемогу над Марком Вільямсом з Уельсу з рахунком 10:9 та став першим переможцем турніру Saudi Arabia Snooker Masters.

Глядачі побачили один із найдраматичніших фіналів за останні роки. У Грін Холлі в Ер-Ріяді відбулася битва, в якій знадобився вирішальний 19-й фрейм.

Головний приз складав 500 тисяч фунтів стерлінгів, друге місце оцінювалося призом у 200 тисяч фунтів стерлінгів. Ця різниця в 300 тисяч фунтів стерлінгів зробила вирішальним фрейм найприбутковішим в історії снукера.

Незважаючи на величезний тиск, Вільямс розпочав атаку, коли на кону була доля матчу. Однак він промазав складний червоний у лівий кут і зупинився на позначці 62 очки, надавши можливість Трампу. Джадд безжально зіграв складний червоний у ліву центральну лузу і зробив кліренс із чорним із набором 72 очок, чим забезпечив собі чудову перемогу в турнірі.

Завдяки цьому тріумфу Трамп увійшов в історію, здобувши 29-й рейтинговий титул у кар'єрі. Він обійшов Стіва Девіса, який має 28 трофеїв. Тільки Джон Хіггінс (31), Стівен Хендрі (36) та Ронні О'Салліван (41) завоювали більше рейтингових корон, ніж має Туз.

Цей тиждень знаменує продовження феноменального початку сезону для Трампа. Джадд переміг Шона Мерфі у фіналі Shanghai Masters. Потім він поступився у фіналі Гран-прі у китайському Сіані чемпіону світу Кайрену Вілсону. Трамп виграв 15 із перших 16 матчів на старті сезону.

Незважаючи на прикру поразку, 49-річний Марк Вільямс залишає Ер-Ріяд, піднявшись із 9-го на 6-те місце у світовому рейтингу. Трамп серйозно закріпився на вершині рейтингу.

Трамп вийшов на вечірню сесію, лідируючи з рахунком 5:3. Перші два фрейми виграли різні гравці, а потім триразовий чемпіон світу Вільямс зробив відмінний брейк 101 і зрівняв рахунок 6:6 до середини сесії. Коли гра відновилася, брейк за 77 очок від Вільямса вперше в матчі вивів його вперед (7:6).

Валлієць мав першу можливість у 14-му фреймі, але зупинився на 30, промахнувшись на складному червоному праву центральну лузу. Трамп підтягнувся і зробив брейк 76, встановивши цим паритет (7:7).

Обидва гравці мали шанси в наступному раунді, але промах Вільямса розкидав червоні кулі в різні боки, і Трамп впорався із завданням, вигравши фрейм серією 65. Рахунок став 8:7 на його користь. Вільямс знову зрівняв рахунок 8:8. Потім він зробив підхід із приголомшливим тотал-кліренсом 138 і опинився в межах одного фрейму від перемоги (9:8).

Настала черга Трампа атакувати у 18-му фреймі, і він зробив серію 90, що створило потім дивовижну драму. Після перемоги у захоплюючому фінальному фреймі Трамп нехарактерно для себе вдарив кулаком у повітря від захоплення.

Джадд Трамп: «Чесно кажучи, я не з тих, хто піддається емоціям після перемоги, але тоді було дуже багато захоплення. У моєму тілі кипів адреналін. Напевно, це найщасливіше почуття, яке я колись відчував, вигравши турнір. Це були неймовірні відчуття, які я ще довго не забуду.

Враховуючи, що це був останній фрейм і я не грав у свій найкращий снукер весь день, то я б, мабуть, поставив цю серію на перше місце серед найкращих кліренсів у своїй кар'єрі. Видати це під максимальним тиском - таке приємне відчуття. Це велика подія, яку, як мені здавалося, я програю. Зрештою, мені вдалося переламати перебіг подій.

Я неймовірно пишаюся тим, що став першим переможцем тут. Мої результати в новому сезоні дуже хороші, і я тримав це в голові. У мене завжди є трохи віри у себе, коли вона мені справді потрібна. Мені вдалося покластися на це сьогодні та зробити цей неймовірний брейк».

Марк Вільямс розповів: «У мене був хороший брейк в останньому фреймі. Помилка? Це була червона куля, яку я хотів забити. Але це було не так, ніби я сіпнувся. Я добре вдарив і подумав, що куля заходить.

Все це показує, який Трамп великий чемпіон, який брейк він там зробив. За півмільйона фунтів, при 62 очках відставання і двох червоних в безпечному положенні. Що я можу сказати? Вітаю його».

За матеріалами World Snooker Tour

2024 Saudi Arabia Masters

Ер-Ріяд (Саудівська Аравія)

Фінал, 7 вересня

Марк Вільямс (Уельс) - Джадд Трамп (Англія) - 9:10

Відеофрагменти матчу та останнього фрейму

Микола Степанов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 08 вересня 2024, 07:34 6

Що ж такого Ребров та Вісенте Гомес говорили гравцям?

Коментарі