Іменитий тренер назвав найпроблемнішу позицію збірної України

Мирон Маркевич – про головний біль Сергія Реброва

Колишній головний тренер збірної України Мирон Маркевич висловив думку про якість гри національної команди країни, керованої Сергієм Ребровим.

- Як гадаєте, чи змінить Ребров те, що намагався прищепити збірній на Євро-2024, себто досить прагматичний футбол, де найголовніше - результат, і ми знову побачимо п'ять захисників і одного нападника?

- Складно відповісти на це питання… Ребров однозначно проаналізував виступ на чемпіонаті Європи і зробив висновки. Ми бачимо, що є новачки у складі України. Повернувся Олександр Піхальонок до табору головної команди країни. Владислава Кабаєва покликали з Динамо. Обидва виконавці креативні, націлені на атаку.

Не думаю, що варто очікувати на великі зміни у стартовому складі. Ребров має визначити лише, хто нині у яких кондиціях, і випустити зі старту найкращих на цей момент, не дивлячись на прізвища. Наш тренер викликав на вересневі матчі Ліги націй усіх найкращих, всіх, хто на слуху, скажімо так.

- Реброву останнім часом закидають, що він не омолоджує збірну. Наприклад, навіщо Україні віковий Сергій Сидорчук з посереднього бельгійського Вестерло.

- Позиція опорного півзахисника у збірній України найпроблемніша. Тому Ребров і вимушений робити ставку нехай і на вікових, але перевірених бійців. Того ж Сидорчука чи Тараса Степаненка. Підростає Володимир Бражко, а так… Немає поки гідної зміни нашим ветеранам-опорникам.

А щодо омолодження, то, звісно, свіжу кров потрібно вливати. Однак не варто робити омолодження заради омолодження, тобто викликати аби кого, бо він просто молодий. Яка від того буде користь? - розповів Маркевич.

Нагадаємо, у суботу, 7 вересня, збірна України у Празі матчем проти команда Албанії розпочне виступи в Лізі націй 2024/2025.

Раніше Мирон Маркевич висловився про молодь з УПЛ у збірній України.

Юрій Остроумов Джерело: Спорт-Експрес Україна
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 вересня 2024, 13:08 67

Власник «Інгульця» послав за відомим напрямком журналіста

Коментарі