Українець Синюк став бронзовим призером Паралімпіади-2024 у веслуванні

Український спортсмен фінішував третім у класі байдарок-одиночок KL2

Збірна України здобула першу медаль Паралімпійських ігор у веслуванні на байдарках і каное.

Її автором став 36-річний Микола Синюк, який фінішував третім у фіналі байдарок-одиночок класу KL2.

Змагання з веслування на байдарках і каное останніми стартували на Паралімпійських іграх у Парижі. За підсумками першого змагального дня визначилися учасники золотих фіналів, тоді як решті спортсменів для цього потрібно було виступити у півфіналі.

Серед українців, які змагалася у півфіналі - Микола Синюк. Срібний призер Ігор у Токіо-2020 показав другий результат в заїзді 1/2 фіналу, поступившись лише британцеві Девіду Філліпсону. Попри це, результату вистачило для проходу у фінал, який теж відбувся у другий змагальний день.

У фіналі Синюк показав швидку реакцію на старті, але тривалий час займав четверте місце. Проте на самому фініші українцеві вдалося вирвати медаль: випередив австрійця Менді Свободу лише на 0.02 секунди.

Микола Синюк здобув перша медаль України у веслуванні на байдарках і каное на Паралімпіаді-2024. Синюк вдруге здобув нагороду Паралімпійських ігор: у 2020 році став срібним призером. Веслування на байдарках і каное - 10-й вид спорту, в якому Україна здобула медаль на Паралімпійських іграх у Парижі.

Микола Синюк - 36-річний веслувальник з Рівненщини, який виступає у байдарці-одиночці (клас KL2). Крім двох медалей Паралімпійських ігор Синюк є також 2-разовим чемпіоном світу на цій дистанції (2021, 2022). Загалом на його рахунку 5 нагород чемпіонатів світу в байдарці-одиночці. 3-разовий призер чемпіонатів Європи з веслування, у 2024 році став чемпіоном Європи.

Паралімпійські ігри 2024

Париж (Франція), 7 вересня

Веслування на байдарках і каное. Байдарка-одиночка, 200 м, клас KL2

Фотогалерея

Микола Степанов Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 07 вересня 2024, 15:06 28

Дикий підтвердив, що надійшов лист від клубу