Олександр ПОВОРОЗНЮК: «Нікому хабарів щодо стадіону давати не буду»

Власник клубу з Петрового рішуче налаштований

Інформація про те, що «Інгулець» із Петрового може знятися із змагань, що проводяться під егідою УПЛ, стала наче громом серед ясного неба.

Причиною стала заборона керівних футбольних органів проводити домашні матчі на стадіоні «Інгулець-Арена» через відсутність документів про його введення в експлуатацію.

Президент клубу Олександр Поворознюк обурений таким рішенням, про що детально розповів Sport.ua.

- Все дуже просто, - вважає він. - Все, що потрібно для футболу, у нас готове: суперроздягальні, поле з підігрівом, два запасних поля, ложа для преси, зали для прес-конференцій, місця для телебачення, Wi-Fi. Аболютно все. Єдине, що у нас з усіх пунктів вимог Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ є перший пункт - він (стадіон) не введений в експлуатацію. Але це не від мене залежить. Його вже три роки через бюрократію вводять, причому постійно щось переробляють. Адже коли стадіон «Інгулець-Арена» лише починав будуватись, то тоді не було вимог по бомбосховищах, тому що було це ще до повномасштабної війни. Так от, відтоді ми постійно щось переробляємо, переробляємо - і от знову переробляємо. Ми маємо документи щодо стадіону, і все одно в експлуатацію його введемо. Повторюсь: для футболу на даний момент у нас абсолютно все готове. Але мені зараз Андрій Таран, який у згаданому Комітеті відповідає за стадіони, говорить: «Ми вам не дамо дозволу, бо у вас немає акту введення в експлуатацію. Якщо ви хочете грати, то заходьте туди вище у кабінет - і домовляйтеся». Але нікуди я не буду заходити і нікому хабарів не буду давати. Якщо «Інгульцю» не дадуть зіграти з «Чорноморцем» на нашому стадіоні, то я зніму команду з чемпіонату. Це принципове рішення, і я від нього не відійду. Коли я йду на принцип, то не рахуюсь ні з ким і ні з чим.

- Наскільки відомо, кожний клуб УПЛ заявляє на сезон додатковий стадіон. В «Інгульця» таким є стадіон «Гірник» у Кривому Розі…

- Так, у нас є додатковий. Але чому ми повинні грати на додатковому, якщо у «Інгульця» є свій? Для чого я повинен побиратися, коли 4 мільйони євро в'ї…ив під час війни? Для того, щоб збудувати стадіон для людей, для дозвілля. А зараз повинен грати на запасному стадіоні? Та пішли вони всі на… Ще раз кажу: не буду. І це принципове питання.

- Хто має перервати ці бюрократичні зволікання? Від кого це конкретно залежить?

- Таких організацій існує цілий список - зокрема, ДСНС, Міністерство молоді та спорту України, УАФ та решта інших.

- Чи визначили ви для себе умовний «час Ікс», коли остаточно махнете на все рукою і ухвалите кардинальне рішення?

- Ми надали офіційного листа, у якому повідомили, що 14 вересня готові прийняти «Чорноморець» у домашньому матчі. Якщо одеська команда не приїде, бо УАФ чи УПЛ щось там по-своєму вирішать, то… Хоча УПЛ вже направила нам листа, що не дає дозвіл на використання нашого стадіону. Тому я зараз викликаю телевізійників, які знімуть повністю все те, що засвідчить: «Інгулець» дійсно виконав усі умови, які потрібні для футболу. Після чого вийду на прес-конференцію і розповім, що мені не дають грати. Хоча під час війни дозволяли грати навіть на старому стадіоні «Інгульця», та й на «Минаї» теж. Схоже, що для бюрократів війна вже закінчилась. Але особисто для мене вона не закінчилася. Я допомагав і буду допомагати усім, чим можу, для перемоги над ворогом. А якщо хтось вирішив чинити перешкоди, то я зніму команду з чемпіонату і займусь дитячим футболом - відкрию школу, інтернат. Футбол взагалі я не кину, тому що є його великим прихильником. Тож що стосується питання використання стадіону сусідів при наявності власного, повторюсь: побиратися я не буду. Схоже, всі хочуть, щоб «Інгулець» знявся зі змагань. Що ж, я знімусь.

- Тоді нічого іншого не залишається, як чекати на реакцію з боку УПЛ та УАФ.

Андрій Писаренко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 06 вересня 2024, 07:10 5

Уславлений ексбоксер виділив Теренса Кроуфорда

Коментарі