Настільний теніс. Дідух вийшов у фінал Паралімпіади, у Ніколенко – бронза

У фіналі українець 7 вересня зіграє проти спортсмена з Китаю

На Паралімпіаді-2024 відбулися півфінальні поєдинки чоловічого настільного тенісу в класі MS8. До фіналу змагань вийшов українець Віктор Дідух, а Максим Ніколенко програв у півфіналі та отримає бронзу Ігор у Парижі.

Обидва спортсмени розпочали виступи у чоловічому турнірі з настільного тенісу зі стадії 1/8 фіналу. Там Віктор здолав француза Тома Буве (3:0), а Максим пройшов іспанця Алехандро Діаса (3:0). У чвертьфіналі Дідух виграв у шведа Еміля Андерсона (3:2), а Максим - у француза Клемана Бертьє з таким же рахунком.

Українцям залишалося здобути по одній перемозі для того, щоб зустрітися між собою у фіналі. І вони були до цього близькими: після трьох сетів вели в рахунку 2:1 проти своїх суперників.

Ніколенко зупинився за крок від фіналу, поступившись китайцю Чжао Шуай. У двох заключних сетах Максим програв - матч закінчився з рахунком 2:3. Український тенісист автоматично виборов бронзову нагороду Паралімпіади-2024, яка стала другою для України в цьому виді спорту.

Суперником же Дідуха у півфіналі був представник Таїланду Пісіт Вангпхонпханасірі. Українець виграв протистояння у чотирьох сетах (3:1), та забезпечив собі боротьбу за золото Ігор у Франції.

Віктор Дідух: «Готувався мало до півфінального поєдинку, бо відходив від попереднього. Чвертьфінал грати найважче, півфінал, як і на попередній Паралімпіаді, зважаючи, що маєш медаль, набагато легше грається. Взагалі без переживань, вдалося нав'язати гру, не було мандражу. Відновився від попереднього матчу, і цього було достатньо.

У півфінальні з Пісітом мій суперник був специфічний у тому, що з двох сторін ракетки - шипи. Мені вдалося підготуватися. Мій напарник Максим Ніколенко грає з шипами з одного боку. Я налаштувався на його стиль, і це мені допомогло.

Я на куражі через те, що у мене був емоційний чвертьфінальний поєдинок. Відіграв матчбол - і 3:2 в останній партії. Емоцій, можливо, було навіть більше, аніж від перемоги у півфіналі. Зараз увесь стрес минув. Коли знаєш, що мінімум маєш бронзову медаль, то вже думаєш лише про настільний теніс. А коли тиск і якби програв чвертьфінал - то без медалі. А скільки людей дивляться, діти переживають. Тому у мене вийшло зіграти на куражі.

Фінал? Ніяк не буду готуватися, вже три роки готувався, треба відновитися. Розумію, що якщо у попередніх матчах я був фаворитом, то у фіналі буду слабшим, бо китаєць Жао, все ж, на двох ногах, динамічно кращий. Я вже йому програв фінал Паралімпіади. То вже без мандражу, як піде, зроблю, що можу.

Шкода Максима, знаю, що він заслужив на вихід у фінал. Але що я зроблю - доведеться грати, як вийде. Я грав проти китайця у фіналі, був тоді важкий матч, і я тоді був у кращий формі, молодший. Напевно, не буду якийсь засмучений, якщо програю. Якось себе так налаштую, що хай буде вже як буде. Буду боротися, щось придумаємо».

Фінал турніру з настільного тенісу за участі Віктора Дідуха проти китайця Чжао Шуай відбудеться у суботу, 7 вересня.

Микола Степанов Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 06 вересня 2024, 03:48 7

Наварро не змогла зупинити Соболенко