ВІДЕО. Шалений спринт. Як Дементьєв виграв велогонку на Паралімпіаді

Українець виграв у суперника із Франції один корпус велосипеда

Українець Єгор Дементьєв став чемпіоном Паралімпіади-2024 у шосейній груповій гонці серед спортсменів класів С4-5.

Шосейна групова гонка - останній старт для Дементьєва на Паралімпіаді у Парижі. Перед цим він став срібним призером в особистому переслідуванні на треку, але у розділці не виборов медалі у гонці з роздільним стартом через падіння.

Фінальним для Дементьєва став старт у шосейній груповій гонці, де він на попередній Паралімпіаді був срібним призером. У Парижі українському велосипедисту вдалося стати чемпіоном.

На фініші Дементьєв випередив французів Кевіна ле Кунффа та Гатьєна ле Руссо, а також нідерландця Мартена ван де Пола, з якими їхав у групі лідерів впродовж всієї дистанції. Українець випередив ле Кунффа, срібного призера Паралімпіади-2024, на повний корпус велосипеда.

Перше золото України за 12 років на Паралімпіадах у шосейній гонці. Перед цим український велосипедист тріумфував на Іграх у Лондоні. Це 4-те золото Дементьєва у шосейних гонках (у 2012 та 2016 роках став чемпіоном у гонках з роздільним стартом). Загалом 9-та медаль Дементьєва на Паралімпіадах (6 нагород виборов у шосейних гонках, три - у велотреку). Це 16-те золото України на Паралімпійських іграх 2024.

Паралімпійські ігри 2024

Париж (Франція), 6 вересня

Велоспорт. Групова шосейна гонка, чоловіки (клас C4-5)

Фотогалерея

ВІДЕО. Шалений спринт. Як Дементьєв виграв велогонку на Паралімпіаді

Публикация от Суспільне Спорт (@suspilne.sport)

Микола Степанов Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 06 вересня 2024, 08:31 1

Віктор Дідух гарантував собі медаль

Коментарі