Розігруюча збірної України: «Матчі за збірну - це зовсім інші емоції»

Дарія Дубнюк прокоментувала виступи за національну збірну України

Розігруюча національної збірної України Дарія Дубнюк прокоментувала деталі переходу в польську «Полонію» та виступи за національну збірну України:

- Чому обрали для продовження кар'єри саме столичну польську команду? Які очікування від майбутнього сезону?

- Мені подзвонив французький наставник клубу Жером Фурньє. Після першої бесіди з тренером захотіла грати саме за Полонію у чемпіонаті Польщі. З перших хвилин нашої розмови ми відразу знайшли спільну мову, обговорили цілі та завдання на сезон. Я зрозуміла, що покращення результату команди тренер бачить через індивідуальний розвиток гравчинь. Такий підхід мені дуже імпонує, бачу плюси для себе.

Наставник за освітою психолог, може надавати фахову допомогу баскетболісткам під час складних ситуацій протягом сезону. Це дуже важливо, особливо для молодих гравчинь. Клуб показав незадовільний результат минулого сезону, але його керівництво докладає багато зусиль, щоб все виправити. Очікування амбіційні, сподіваюся на свій розвиток, як професійної гравчині, та розраховую на вдалий виступ нової команди.

- З чеським клубом ви вийшли в плей-оф, проводили багато часу на майданчику, але весь потенціал продемонструвати наприкінці сезону завадило пошкодження. Оцініть свій досвід, здобутий у Чехії.

- Звичайно задоволена сезоном через те, що в мене було дуже багато ігрового досвіду. Мені довіряли проводити багато хвилин на майданчику, за що я дуже вдячна. Проте не зіграла плей-оф, так, як хотілося, через пошкодження коліна. Тому не можу сказати, що повністю задоволена минулим клубним сезоном, але він дав мені більше впевненості у власних силах, тренери мені довіряли - це сприяло прогресу.

- Які очікування від найближчих матчів національної збірної? Що для вас значить одягати синьо-жовту майку головної української команди, які тоді відчуваєте емоції?

- Звичайно з нетерпінням очікую запрошення в збірну, хочу приїхати та зіграти за Україну. Раніше отримали дві прикрі поразки, але очікування від майбутніх матчів позитивні. Хочеться продемонструвати хорошу гру. На жаль, наші шанси вийти на Євробаскет невисокі, проте хочеться зіграти добре та виправити турнірне положення.

З гордістю одягаю майку збірної України. Завжди хочу зіграти особливо добре. Відчуваю зовсім інші емоції, ніж в матчах за клуб. Особливе хвилювання. Під час виконання гімну завжди "пробігають мурахи по шкірі", іноді на очі навертаються сльози, Проте, коли починається матч, ти думаєш лише за баскетбол.

Минулого сезону 22-річна Дарія виступала в Чехії за одну з лідерок місцевого баскетболу празьку Славію. За 18 матчів регулярного чемпіонату Дубнюк записала до свого активу у середньому за гру 13.5 очка і 3.7 передачі, її рейтинг ефективності склав 11.7. Українка проводила на майданчику більше за 30 хвилин.

Олексій Тіньков Джерело: Федерація баскетболу України (ФБУ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 05 вересня 2024, 19:07 0

Хірн включив у свій список і Олександра Усика