Не цього разу: топ нереалізованих літніх трансферів

Розповідаємо про угоди, які так і не відбулися

Літнє трансферне вікно порадувало багатьма цікавими угодами. Кіліан Мбаппе перейшов у мадридський «Реал», «Тоттенхем» підписав найдорожчого гравця у своїй історії, «Атлетіко» придбав одразу кількох зірок. Але при цьому не всі клуби зробили те, що хотіли. Деякі угоди так і залишились гіпотетичними.

Далі розповімо про літні трансфери, які не відбулися.

Ніко Вільямс (не перейшов у Барселону)

Getty Images/Global Images Ukraine. Ніко Вільямс

Вільямс був одним із головних героїв літнього трансферного вікна. Упродовж минулого сезону Ніко пов'язували з багатьма клубами. Після успішно проведеного чемпіонату Європи за ним почалося справжнє полювання. Проте 22-річний вінгер розглядав лише один варіант - «Барселону». Для каталонців він також був пріоритетним варіантом. Однак угода так і не відбулася. Після довгих роздумів іспанець вирішив залишитись у нинішньому клубі.

Пауло Дібала (не перейшов у Аль-Кадісію)

Getty Images/Global Images Ukraine. Пауло Дібала

Напевно, кожен гравець високого рівня отримував пропозиції із Саудівської Аравії останнім часом. Дібала не став винятком. Пауло отримав вигідну пропозицію з «Аль-Кадісії» - трирічний контракт, за яким він міг отримати 75 млн євро. Аргентинець всерйоз розглядав варіант із переїздом до Саудівської Аравії, незважаючи на те, що йому лише 30 років. Дібала був дуже близьким до того, щоб залишити «Рому», але в останній момент вирішив залишитися в Римі. Однак не виключено, що наступного літа ситуація повториться.

Джошуа Зіркзе (не перейшов у Мілан)

Getty Images/Global Images Ukraine. Джошуа Зіркзе

Зіркзе провів хороший сезон у «Болоньї». Футболіст не міг залишитись непоміченим, оскільки «россоблу» були однією з найцікавіших команд у минулій кампанії, і не лише в Серії А. Багато клубів були зацікавлені у підписанні 23-річного нападника, але головним претендентом на нього вважався «Мілан». Нідерландець був однією ногою на «Сан-Сіро», але його перехід до «россонері» так і не відбувся. В останній момент сторони не стали укладати угоду. «Червоно-чорні» підписали замість Зіркзе Альваро Морату, а Джошуа перейшов у «Манчестер Юнайтед».

Джонатан Та (не перейшов у Баварію)

Getty Images/Global Images Ukraine. Джонатан Та

«Баварія» провела хорошу трансферну кампанію, підписавши кілька хороших гравців. Але одна угода у мюнхенців все ж таки зірвалася. «Рекордмайстер» не зміг отримати захисника «Баєра», хоча тривалий час вів переговори і з гравцем, і з його клубом. З Та «Баварія» домовилася швидко. Після цього німець заявив керівництву «Баєра», що хоче до Мюнхена. Проте клуби довго не могли домовитись, і як тільки «фармацевти» прийняли пропозицію зацікавленої сторони, мюнхенці її змінили. Це дуже не сподобалося керівництву «Баєра», яке не відпустило гравця до прямого конкурента і заявило про небажання вести подальші переговори.

Едерсон (не перейшов у Аль-Іттіхад)

Getty Images/Global Images Ukraine. Едерсон

«Манчестер Сіті» був за крок від того, щоб втратити свого основного голкіпера. На футболіста серйозно претендував «Аль-Іттіхад». Пеп Гвардіола не хотів відпускати гравця. Проте фахівець не утримує тих футболістів, котрі самі хочуть піти. Все залежало від бразильця. Після роздумів про своє майбутнє 31-річний голкіпер вирішив залишитись у «Манчестер Сіті». Гвардіола зітхнув з полегшенням. «Аль-Іттіхаду» довелося задовольнятися Предрагом Райковичем, якого саудівці підписали з «Мальорки» за 11 млн євро.

Кевін Де Брюйне (не перейшов у Аль-Іттіхад)

Getty Images/Global Images Ukraine. Кевін Де Брюйне

«Аль-Іттіхад» хотів підписати відразу двох гравців Манчестер Сіті, але не отримав жодного. Хоча одноклубники всерйоз розглядали варіант із переїздом до Саудівської Аравії. Едерсон лише перед початком сезону ухвалив рішення про своє майбутнє. Де Брюйне відкрито заявляв, що пропозиції із Саудівської Аравії змушують його задуматися про своє майбутнє. У результаті всього бельгієць залишився на «Етіхаді», але це не означає, що він ще довго виступатиме у складі «містян». Контракт 33-річного хавбека з англійським клубом розрахований до червня 2025 року.

Мартін Субіменді (не перейшов у Ліверпуль)

Getty Images/Global Images Ukraine. Мартін Субіменді

Субіменді часто пов'язують із топ-клубами. Спочатку йому приписували інтерес із боку «Барселони», потім із боку «Арсенала», а предметні переговори проходили з «Ліверпулем». «Червоні» відкрито заявляли про бажання підписати гравця, але справа не просувалася. Відмовити мерсисайдцям не завжди просто, але Мартін зробив саме це. Іспанець відхилив пропозицію «Ліверпуля», що підтвердив головний тренер «червоних» Арне Слот. У недавньому коментарі 25-річний хавбек заявив, що провів більшу частину життя в «Сосьєдаді», тому залишити рідний клуб йому було б дуже складно, а Субіменді вирішив нічого не ускладнювати.

Альфонсо Девіс (не перейшов у Реал)

Getty Images/Global Images Ukraine. Альфонсо Девіс

Та був не єдиною проблемою «Баварії» влітку. Тоді ж мюнхенці безуспішно намагалися продовжити контракт із Девісом. «Рекордмайстер» зробив пропозицію, яку вважав за прийнятну. Альфонсо відмовив своєму клубу, вимагаючи більше грошей. «Баварія» відома суворим ставленням до футболістів, тому виставила канадця на трансфер. З'явився «Реал», але пропозиція «вершкових» не задовольнила мюнхенців. При цьому 23-річний фулбек мав домовленість із «королівським клубом». За чутками, вона переноситься на наступне літо. Якщо це справді так, тоді «бланкос» можуть через рік підписати молодого захисника безкоштовно.

Сергій ЗАВАЛКО

Сергій Циба Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 06 вересня 2024, 07:10 3

Уславлений ексбоксер виділив Теренса Кроуфорда

Коментарі