Україна U-21 – Сербія U-21. Прогноз і анонс на матч відбору на Євро-2025

Українці мають продовжити свій переможний хід у єврокваліфікації

У п'ятницю, 6 вересня, відбудеться матч кваліфікаційного турніру Євро-2025 (U-21) між молодіжними збірними України та Сербії. Поєдинок пройде в Ризі, на полі арени LNK Sporta Parks. Початок - о 19:00 за київським часом.

Україна U-21

Молодіжна збірна України U-21 є лідером кваліфікаційної групи F. Вона провела шість матчів, у яких здобула шість перемог за загальної різниці в рахунку 15-2. Маючи в активі 18 очок, «синьо-жовті» ділять лідерство з командою Англії U-21. Але є один нюанси. Молоді родоначальники футболу провели 7 ігор, одну з яких програли.

Свій переможний шлях підопічні Унаї Мельгоси, не зайвим буде згадати, почали у вересні 2023 року, обігравши 1:0 команду Північної Ірландії. За місяць українці здобули виїзну розгромну перемогу над Люксембургом (3:0), після чого завдали поразки англійцям із рахунком 3:2.

Завершили українці 2023-й календарний рік перемогами над збірними Люксембургу (4:0) і Азербайджану (1:0).

У березневій кампанії 2024 року збірна України U-21 взяла три очки у грі з Азербайджаном на її полі - 3:0. Це був шостий за рахунком виграш українців у нинішній кваліфікації.

Згідно з турнірним розкладом у групі, перемога в майбутньому матчі над сербами гарантує українцям фініш у дуеті лідерів. Це - щонайменше путівка в стиковий плей-оф, а ймовірно, потрапляння до трійки найкращих команд серед володарів других місць. Але перед «синьо-жовтими» є реальна мета посісти перше підсумкове місце і безпосередньо пробитися на Євро-2025 без жодного підрахунку очок або, тим паче, додаткового плей-оф.

Наставник української «молодіжки» Унаї Мельгоса впевнений, що на команду чекає непроста гра із Сербією:

«Вони намагатимуться зробити все можливе, щоб досягти потрібного результату. Насправді, ти ніколи не знаєш, як саме налаштовується опонент, чого вони очікують, як реагуватимуть на ситуацію. Насправді, Сербія також збирається змінити деяких гравців. Ми повинні зосередитися на тому, як ми працюємо і на зростанні команди в цілому. Я думаю, що це найголовніше, над чим ми працювали цей рік із командою U-21, і ми повинні продовжувати це робити. Минуле - це минуле, а зараз ми повинні зосередитися на сьогоденні та продовжувати розвиватися. Я думаю, що якщо ми будемо працювати так само, як ми працювали в минулому, з точки зору ставлення, з точки зору прагнення рости, - попереду в нас хороші результати.

Сербія - сильна команда. Це зрозуміло. Навіть якщо вони довикликали деяких нових гравців на матчі проти України, це дуже хороша команда. Я очікую сильного суперника, з яким нам буде непросто, і ми повинні підготуватися до цих матчів. І, звичайно, такі матчі важливі для розвитку кар'єри гравців», - розповів тренер напередодні поєдинку.

До всього іншого, Мельгоса визнав наявність певних питань із виконавцями. На його думку, така ситуація є прямим наслідком великої паузи в іграх команди.

«Так, у нас була достатньо велика пауза між іграми. Востаннє ми грали проти Азербайджану. Усі приїхали на збір із великим бажанням грати та представляти країну. Ми якнайшвидше спробуємо занурити гравців у ту робочу атмосферу, яку ми прагнемо створити.

У нас були певні невеликі проблеми з деякими гравцями, але це нормально. Вони тільки розпочали сезон, і їм потрібно адаптуватися. На цьому етапі всі команди мають певні проблеми», - зізнався іспанський фахівець.

Сербія U-21

Молодіжна збірна Сербії в турнірній таблиці групи F кваліфікації Євро-2025 посідає третє місце, маючи 10 очок після 7 зіграних зустрічей (+3=1-3, м'ячі 9-16). Попереду неї тільки українська та англійська команди.

У стартовій грі відбору балканці на своєму полі переграли команду Азербайджану (2:0). А далі - вони пережили велике розчарування у вигляді фіаско 1:9 у гостях у англійців. Від побиття на Туманному Альбіоні збірна Сербії, в принципі, прийшла до тями швидко - взяла три очки на полі Північної Ірландії (2:1), але одразу ж отримала 0:3 від тієї самої Англії. А 2023 рік закрила перемогою над Люксембургом із рахунком 2:0.

У матчах 2024 року сербська команда показала себе не так, як їй хотілося б, виходячи з результатів на старті кваліфікації. Судіть самі: у березневих поєдинках вони поділили очки з Люксембургом (1:1) і програли вдома Північній Ірландії (1:2), яку, нагадаємо, в гостях обіграли.

Статистика зустрічей

Збірні України U-21 і Сербії U-21 провели між собою в історії три очних поєдинки.

У 2009 році вони зійшлися в товариському поєдинку й сильнішого не визначили - нічия 0:0.

Восени 2021 року команди провели два поєдинки у відбірковому турнірі молодіжного Євро-2023. Тоді в Сербії з рахунком 1:0 перемогли українці (гол забив Дмитро Криськів), а у Львові «синьо-жовті» з голами того ж Криськіва та Георгія Судакова виграли з рахунком 2:1. Матч збірних на «Арена Львів» відбувся 16 листопада 2021 року - трохи більше, ніж за 3 місяці до початку повномасштабного вторгнення армії рф в Україну...

Прогноз на протистояння

Збірна України, попри проведення матчу на нейтральному полі в Ризі, є фаворитом матчу. Втім, просто їй не буде. Однозначно може датися взнаки велика пауза в офіційних матчах команди. Але, з іншого боку, багато гравців прекрасно знають один одного на клубному рівні. Загалом, українці мають перемогти. І ступінь опору з боку гостей з Балкан їх зупинити не повинен.

Орієнтовні склади:

Україна U-21: Нещерет - Крупський, Михавко, Батагов, Смоляков, Хлань, Рубчинський, Очеретько, Брагару, Волошин, Краснопір.

Сербія U-21: Стеванович - Іліч, Серафимович, Мілічич, Мімович, Станкович, Вукічевич, Дзодич, Петкович, Й. Міятович, В. Влахович.

Прогноз Sport.ua
УКРАЇНА U21
6 вересня 2024 -
19:00
Сербія U21
Обидві заб'ють - ні 2.05 Зробити ставку
Юрій Остроумов Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Теніс | 05 вересня 2024, 06:01 1

Іга Свьонтек поступилася Джессіці Пегулі у чвертьфіналі американського мейджора