Едуард ЮГАС: «Наша ціль — перемагати всюди, де беремо участь»

Які плани на Лігу чемпіонів EMF

Президент українського клуба з міні-футболу з Чехії - учасника Ліги чемпіонів розповів про власну команду, амбіції та цілі.

- Розкажіть про команду, її історію та досягнення.


- Команда Андезит заснована у 2022 році в місті Прага (Чехія), українськими емігрантами Едуардом Югасом, Василем Боднарем, Миколою Вурстою та Василем Бучуком.

За цей період пройшла міні-футбольний шлях від 8 ліги Празького мініфутболу до 2 ліги (Hanspaul Liga) за 2 роки існування (Чемпіонат Праги проводиться 2 рази на рік, весною та восени). Учасник міні-футбольної Ліги чемпіонів 2024 в Румунії (1/8 плей-оф). Представник України на турнірі Ліги чемпіонів 2024 в Польщі.

- Звідки у вас любов до футболу?


- Це все йде з далекого дитинства. Це історія, коли з початку ти граєш у футбол надворі з друзями, потім переходиш разом з цими ж друзями й тренуєшся в ДЮСШ, береш участь у дитячих турнірах, маєш кучу радісних або сумних моментів. Напевно, любов до футболу у нас в генетичному коді закладена.

- Хто тренер команди?


- Відомий міні-футбольний гравець і тренер - Віталій Мельник. До того ж, він зараз є головним тренером збірної України з міні-футболу.

- Хто є гравцями команди? Чи є відомі футболісти?


- З відомих гравців у нас є учасники Першої Ліги України з футболу - Андрій Черепко, Стефан Федак, Ігор Тихненко. Відомі українські футзалісти Роман Вахула, Сергій Лапа, Віталій Бухвак.

- Які цілі команди на цей сезон?


- Перемагати всюди, де беремо участь. Цілі завжди на максимумі.

- Кого вважаєте головними суперниками у Лізі чемпіонів?


- Перед міні-футбольною ЛЧ фаворитами традиційно вважають команду від Чехії - Споє Прага, а також румунського представника - АЕК Орадя та представника азербайджанського міні-футболу. Але у Лізі чемпіонів не буде легких прохідних команд, всі готуються на серйозну боротьбу.

Ліга чемпіонів EMF відбудеться з 5 по 8 вересня 2024 року у Варшаві за участі єдіною української команди - ФК Андезит. Вона буде виступати в группі С разом з Aznur (Азербайджан), Piopios (Франція) та Galport (Польща). Всього 28 команд розіграють між собою звання переможця Ліги чемпіонів EMF - 2024.

Віталій Петровський Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Бокс | 05 вересня 2024, 07:37 1

Легендарний супертяж відзначив Девіда Бенавідеса