Збірна України виграла змішану естафету в плаванні на Паралімпіаді

У фінальному запливі українці вирвали золоту нагороду на останньому етапі

Збірна України з плавання стала чемпіоном Паралімпійських ігор 2024 у змішаній естафеті 4х100 метрів вільним стилем. У фінальному запливі українці вирвали золоту нагороду на останньому етапі.

Естафета 4х100 метрів вільним стилем у класі спортсменів з сумою 49 очок замикала програму вечірньої сесії сьомого змагального дня Паралімпіади-2024 у плаванні. До неї українці підходили, виборовши чотири нагороди. Дві з них були завойовані учасниками естафети: Анна Стеценко стала срібною призеркою 100-метрівки вільним стилем, а Ярослав Денисенко на цій же дистанції - чемпіоном.

Анна Стеценко та Ярослав Денисенко пливли третій та четвертий етап збірної України в естафеті. На перші два були виставлені Марина Піддубна та Олексій Вірченко, який у цей день інших запливів не мали.

На першому етапі, на якому виступала Піддубна, Україна йшла шостою, згодом Вірченко підняв збірну у топ-3. Втримала на цій позиції синьо-жовтих Стеценко, вона передала естафету Денисенку з відставанням у 3.5 секунди від лідера.

Денисенко зумів не лише вийти на друге місце, але й у підсумку привести команду до чемпіонства. На фініші перевага українського плавця над представником Бразилії склала 3.1 сек.

Паралімпійські ігри 2024

Париж (Франція), 4 вересня

Плавання. Мікст-естафета 4х100 м, вільний стиль (49 очок)

Склад збірної України: Марина Піддубна, Олексій Вірченко, Анна Стеценко, Ярослав Денисенко

Фотогалерея

Микола Степанов Джерело: Суспільне Спорт
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олімпійські ігри | 04 вересня 2024, 22:12 0

У фінальному запливі українці вирвали золоту нагороду на останньому етапі