Центровий збірної України U-20 перейшов до іспанського клубу

Назарій Кулішенко став новоспеченим гравцем «Альбасете Баскет»

Центровий молодіжної збірної України Назарій Кулішенко сезоні-2024/25 на правах оренди виступатиме за іспанський «Альбасете Баскет», що знаходиться у третій лізі Іспанії (Segunda FEB).

Про це у соцмережах повідомив клуб «Реал Бетіс», з яким баскетболіст має чинний контракт.

«Назарій Кулішенко відправився в оренду в Альбасете Баскет на сезон-2024/25. Бажаємо відмінного сезону, сподіваємося, що він продовжить покращувати спортивну майстерність і будувати свою професійну кар'єру. Зичимо успіхів на цьому новому етапі. Ми з нетерпінням чекатимемо повернення до нашого клубу», - написали на офіційній сторінці Реала в Instagram.

19-річний бігмен минулого клубного сезону грав у контрольних матчах за головну команду Реал Бетіс і виступав за її дубль у регулярному чемпіонаті четвертої іспанської ліги EBA (яка з нового сезону називатиметься Tercera FEB). Там за 14 матчів у середньому за гру він здобув 13.1 очка, 9.5 підбирання,0.9 передачі, 1.3 блок-шота, а його рейтинг ефективності склав 17.2. Зазначимо, 13 січня 2024 року Назар отримав травму, через яку не грав до квітня. У сезоні-2022/23 Кулішенко покращував спортивну майстерність у системі іншої іспанської команди - Гран-Канарія.

Влітку Назарій прибув у розташування збірної України U-20, де з на рік старшими хлопцями готувався до виступу на чемпіонаті Європи-2024 Дивізіону В. Центровий на стартовий матч турніру вийшов у основному складі, виграв перше вкидання, невдало приземлився на ногу й травмувався. Баскетболіст провів на молодіжному Євробаскеті лише три секунди, але українці під керівництвом Валерія Плеханова без основного бігмена зуміли стати віце-чемпіонами та вибороти право наступного літа грати серед еліти європейського баскетболу.

Олексій Тіньков Джерело: Федерація баскетболу України (ФБУ)
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 03 вересня 2024, 22:50 10

«Інгулець» знайшов можливість економії свого бюджету