Дебют у ЛЧ не вдався. Жіночий Колос поступився Аяксу в овертаймі

Український колектив зіграє ще один матч у кваліфікації, але без жодної ваги

Поки чоловічий клубний футбол перебуває на вимушеному відпочинку через початок перерви на вересневі міжнародні матчі, усю увагу на себе намагається перетягнути жіноча Ліга чемпіонів УЄФА. Насправді, вимоги потрапляння до основного раунду цього турніру ледь не вище за чоловічий аналог, тож двом українським клубам, які мали нагоду представляти нашу країну в кваліфікації, було дійсно непросто.

І допоки полтавська «Ворскла» в ранзі чинного чемпіона країни розносила жіночий підрозділ Ризької футбольної школи (5:0), проти чоловічої команди якої ще доведеться зіграти київському «Динамо» в Лізі Європи взимку наступного року, ковалівський «Колос» готувався до, станом на той момент, найбільшої події в своїй історії - дебюту в міжнародних змаганнях.

І одразу ж проти надзвичайно потужного суперника - амстердамського «Аякса», який на внутрішній арені минулої кампанії поступився всім, чимтільки можна, «Твенте». Власне, перший матч сезону нідерландки також програли «червоно-білим», коли спробували конкурувати в битві за Суперкубок країни (1:5). Це й був єдиний матч, який провели підопічні Гестеріне де Реус до зустрічі проти команди Людмили Покотіло, яка вже майже місяць у ігровому ритмі.

Напевно, це й був той єдиний момент, за який мали вхопитись наші дівчата й не відпускати впродовж усього протистояння, бо решта… Просто різні футбольні світи. Гравчині «Аякса» переважали як за рівнем організації гри, так і в плані банальних габаритів та фізичної витривалості, тож стримати цей тиск було майже неможливо.

Просто дива на лінії воріт витворяла голкіперка Дар'я Келюшик, але коли по твоїх воротах прилітає понад 30 ударів за гру, то щось таки доводиться пропускати. Хоча при цьому все розпочиналось не так уже й погано. «Аякс» прогнозовано не ввійшов до гри належним чином, чим наші дівчата скористались на 26 хвилині, коли Семків із власної половини запустила передачу на Тян до контратаки, а та залишила позаду абсолютно всіх суперниць на шляху до порожніх воріт.

Як для дебюту на такому рівні, м'яч у ворота такого суперника був подією грандіозного масштабу, але команда Покотіло надалі намагалась не ризикувати й зрештою це перетворилось на другий тайм у стилі битви насмерть перед власними воротами у виконанні «колосків». Що таке атака, дівчата забули в принципі, а коли тренерка спробувала їм про це нагадати, то відбувся фатальний злам.

Тільки-но з'явились дві гравчині до атаки, Майбородіна та Остапів, як одразу ж нідерландки забили зусиллями Гукстри, яку знову залишили одну перед воротами й та не схибила, а Келюшик уперше не врятувала. Тоді «вперше», бо далі гра перейшла до овертаймів і там знову відбувався односторонній рух, але вже з трьома пропущеними з нашого боку.

У підсумку, ковалівський «Колос» не зіграє в основному раунду жіночої Ліги чемпіонів УЄФА, але ще матиме матч престижу проти того, хто програє у парі «Брондбю» - «Фіорентина» пізніше цього ж дня на цій самій арені 7 вересня. Амстердамський «Аякс», відповідно, гратиме проти переможця.

Жіноча Ліга чемпіонів УЄФА. Кваліфікація. Перший раунд.

«Аякс» - «Колос» - 4:1

Голи: Гукстра, 65, Кеукелаар, 96, Ноордман, 109, Кабайо, 113 - Тян, 26

Попередження: де Клонія, 67, Ноордман, 120 - Китаєва, 62, Остапів, 90+1

«Аякс»: ван Ейк - де Клонія (Радемакер, 114), Нордам, Кардінаал (де Сандерс, 112), Спіце - ван де Велде (Толгук, 73), Йоганнес, Сабайо - Гукстра (ван Коппен, 106), Ноордман, Кеукелаар.

«Колос»: Келюшик - Іванішин (Сербук, 98), А. Вороніна (Соломаха, 114), Китаєва, Купяк - Андрухів, Когут, Семків (Федоренко, 91), Л. Куніна (Немец, 116) - Тян (Майбородіна, 64), Н. Куніна (Остапів, 64).

Арбітр: Іфеома Кулмала (Фінляндія).

Стадіон: «Брондбю-2» (Брондбю, Данія).

Удари (у площину): 35 (17) - 5 (3)
Кутові: 17 - 3
Офсайди: 5 - 3.

АЯКС - КОЛОС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 27°C

Олександр Снітко Sport.ua
По темі:
Читайте нас в Telegram

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Футбол | 04 вересня 2024, 07:10 20

Київський клуб нещодавно дізнався своїх суперників у єврокубку

Коментарі